Englezi sve ozbiljniji u namjeri da dovedu Srbina: Mančester junajted želi Vlahovića

Godinama nije u vrhu, ali je uvijek izazov. To što se ne osvaja trofeje i što gubi redovno od autsajdera ne utiče na brend, Mančester junajted je uvijek Mančester junajted. Čak i kad je u krizi. Čim je takav velikan okrenuo glavu ka Dušanu Vlahoviću znači da je Srbin svjetska klasa.

A ostrvskii Dejli mejl je ovog četvrtka plasirao informaciju da je velikan sa Old Traforda počeo ozbiljno da prati učinak napadača Fjorentine i da bi u budućnosti mogao da ga angažuje. Zasad se ne navodi da li bi i kad pokušao da ga angažuje, niti pod kojim okolnostima, već su javnosti plasirani isključivo biografski podaci, potkrepljeni učinkom ove sezone.

Podsjećamo da je Vlahović dao deset golova na 13 mečeva Serije A i još dva u Kupu Italije, te da je dospio u centar pažnje nekih od najpoznatijih svjetskih klubova. Primjera radi, Juventus je spreman da odmah plati Fjorentini 50.000.000 evra, predsjednik Ljubičastih Roko Komiso – danas se vratio iz Sjedinjenih Američkih Država i do kraja sedmice ga očekuje nekoliko bitnih sastanaka u klubu, pa i po pitanju statusa centarofra iz „klase 2001“ – traži minimum 70.000. S druge strane, Antonio Konte je navodno dobio obećanje uprave Totenhema da će ga dovesti u London već na zimu. U glavnom gradu Engleske ga traži i Arsenal, još od ranije se govorilo o želji Dijega Simeonea da ga vidi u dresu Atletiko Madrida…

Mančester je prema navodima Dejli mejla ušao u trku. Na prvi pogled, morao bi da stane u red. Na drugi, veličina kluba mu omogućava prohodnost ka pol-poziciji. I nije mu problem da plati 70.000.000 evra koliko Viola cijeni nekadašnjeg člana Partizana. Veća je dilema, gdje ga vidi pored Kristijana Ronalda i Edinsona Kavanija – mada, njima polako ističe vrijeme – kao i da li sam Dušan može sebe da zamisli u gigantu koji sve više posrće ili mu je u interesu da prilikom izbora naredne destinacije izabere stabilan klub, gdje će igrati redovno i napredovati. Teško da su na Old Trafordu mladi igrači podigli sebe na nivo kakav su očekivali. Prije će biti da stagniraju ili propadaju (Danijel Džejms, Doni van de Bek, Džejdon Sančo, prethodno i Erik Baji).

Selektor Srbije Dragan Stojković je savjetovao Vlahovića da promijeni klub, ali ostane u Kalču, što sugeriše Juve kao sledeći korak, ali bi na stadionu „Artemio Franki“ najviše voljeli da (ako već ne mogu da ga ubede da produži ugovor) ga pošalju u inostranstvo i zarade. A niko ne plaća kao Mančester junajted.

Ostavite komentar: