Emocije nadvladale! Zbog ovih riječi Novaka Đokovića njegov otac je pola sata plakao

18.10.2023. | 17:55

Dritan Abazović je, dok sam ja živ i moj sin i moj brat, kazao je Srđan Đoković, otac tenisera Novaka Đokovića.

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović uručio je zahvalnicu istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika za njihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Srbijom. Svečanost je održana u Crnogorskoj kući u Beogradu.

– Ja ne mogu da iskažem svoje zadovoljstvo i sreću što se nalazim u ovoj kući ovdje. Za mene je ista kuća gdje sam rođen u Mitrovici, Zvečanu, mom Beogradu, tako isto osjećam i za Crnu Goru – kazao je Srđan Đoković. Priča da su njegovi roditelji imali jako teško odrastanje, naročito njegovi baba i djed, koji su tokom bombarodvanja morali da pobjegnu iz Metohije u Crnu Goru gdej su živeli do kraja rata.

– Odatle, iz tih teških situacija, iz tog kamena i krša i teškog vremena je potekao naš ponos i dika Novak Đoković. Ponos i dika Srbije i Crne Gore podjednako – naveo je Đoković.

Priča i da ga je Novak prije desetak godina zvao da mu kaže da se ženi, te da će svadba biti na Svetom Stefanu.

– Pitam ga zašto na Svetom Stefanu, tvoja zemlja je Srbija, tvoj grad je Beograd. On meni molim – šta sam cijeli život učio, to je jedna zemlja i jedan narod. Spustio sam slušalicu i plakao pola sata – toliko o vaspitanju – kazao je Đoković.

Zatim je zahvalio Abazoviću.

– Ovom čovjeku dugujem neizmjernu zahvalnost. Ja sam rekao da je on moj sin i brat. On je ustvari moj četvrti sin. To što je vratio imovinu SPC-u, to je za ponos i diku njegovoj porodici. On je i dio moje porodice – kazao je Đoković.

Među dobitnicima nagrada su se našli proslavljeni glumac Petar Božović, spisateljica Vesna Dedić, teniser Novak Đoković, pjevač Sergej Ćetković i posthumno reditelj Jagoš Marković. Abazović je kazao da je ovo samo početak odnosa države koji treba da se mijenja prema najboljim građanima, te da Crna Gora laureatima želi da kaže “hvala”.

– Vi pokazujete da je Crna Gora mnogo veća nego što je njen broj stanovnika i nego što je njena teritorija. Misija ovakvih okupljanja je da budemo bolji ljudi. Jedni sa drugima možemo da uradimo veoma dobre stvari – zaključio je Abazović.