Dvije godine bez Maradone: Katar i Doha odali počast legendi

26.11.2022. | 09:39

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Argentinci obilježili su na Svjetskom prvenstvu u Kataru dvije godine od smrti slavnog Diega Armanda Maradone.

Naime, nekoliko hiljada argentinskih navijača okupilo se na jednom trgu u Dohi kako bi odali počast Maradoni i izrazili podršku svojoj reprezentaciji.

Gomile su skandirale Maradonino ime i pjevale pjesme posvećene legendarnom fudbaleru, a ulice Dohe su bile pune argentinskih zastava, prenosi Telegraf.rs.

Selektor Argentine Lionel Scaloni rekao je uoči utakmice protiv Meksika da se nada da će donijeti malo radosti Maradoni gledajući ih s neba.

“Italijan sam i navijam za Inter. Nisam ni Argentinac ni navijač Napolija, ali moram priznati da je Diego više puta rasplakao Inter i ostale italijanske klubove. Ipak, svidjelo nam se. Bio je veliki vođa u Argentini, Južnoj Americi i širom svijeta. Moramo da nastavimo da ga slavimo. Emotivan sam, volio bih da je ovdje na ovom Svjetskom prvenstvu. Ali on je u našim srcima- rekao je Infantino koji se nekoliko puta susreo s Maradonom.

Da podsjetimo, Maradona je preminuo 25. novembra od srčanog udara u 60. godini, u svom domu dok se oporavljao od operacije mozga.

Argentina i Meksiko danas od 20 časova igraju utakmicu u okviru grupe C na Svjetskom prvenstvu u Kataru.