Dva gola i asistencija: Dušan Silni kreirao pobjedu Juventusa

25.02.2024. | 15:20

Maks Alegri preživio je još jedan meč na klupi Juventusa zahvaljujući Dušanu Vlahoviću koji je postigao dva gola i asistirao Ruganiju u 95. minutu za pobjedu protiv Frozinonea 3:2.

Juve je tako prekinuo niz od četiri uzastopna meča bez pobjede i sigurno barem za neko vrijeme produžio mandat na klupi Stare dame Maksu Alegriju.

Čak četiri gola smo vidjeli u prvih pola sata igre. Vlahović je bio strijelac u trećem minutu, a odmah su ga ispratili igrači Frozinonea za potpuni preokret. Ponovo je Vlahović preuzeo golgetersku ulogu i vratio Juventus u igru.

U drugom poluvremenu Frozinone je izgledao kao zadovoljan trenutnim rezultatom, a Juventus je preuzeo potpunu inicijativu. Statistika mnogo govori, Juventus je imao 62 odsto posjeda lopte, šutali su 22 puta za razliku od Frozinonea koji je svega 3 puta pogodio okvir, ali zato su dva šuta završila iza leđa Šćeznog.

Sva upornost Juventusa im se isplatila na 12 sekundi prije kraja. Korner je iskoristio Deniele Rugani koji je iz mrtvog ugla uspio da ugura loptu u mrežu.

Juventus je sa 57 bodova drugi na tabeli, ali sjajni Inter ima dvije utakmice manje i šest bodova više. Sa druge strane Frozinone je sa 23 boda na 16. poziciji na tabeli a ovo im je bio četvrti uzastopni poraz.