Duljaj najavio 171. “vječiti derbi”: Nema kalkulacija kakvo god da je stanje na tabeli

19.12.2023. | 13:26

“Večiti derbi” je svetinja i to mora da ostane, a moji igrači ne moraju ništa, osim da daju sve od sebe na terenu od prvog do poslednjeg minuta, izjavio je danas trener fudbalera Partizana Igor Duljaj pred sutrašnji meč protiv Crvene zvezde.

Zaostali meč 9. kola Superlige Srbije biće odigran u srijedu od 18 časova na stadionu Partizana. Crvena zvezda ima dva boda više od vječitog rivala, iako je do nedavno Partizan imao plus šest.

“Svakako da nije isto ući u derbi sa plusom ili minusom, ali u ovakvim utakmicama nema kalkulacija kakvo god da je stanje na tabeli. Mi smo primili mnogo golova u poslednje vreme, ali u svakom sportu je normalno da se desi pad forme”, dodao je šef struke “crno-belih”. Duljaj je naveo da sutra neće moći da računa na veznog fudbalera Frenka Kanutea, koji se povredio protiv niškog Radničkog. Trener Partizana nije zamjerio navijačima što neće doći na južnu tribinu u sutrašnjoj utakmici.

“Poštujem stav navijača, cenim ljude koji imaju svoj stav. Ti isti navijači nas podržavaju na svakom gostovanju, nosili su nas do preokreta i pobeda i to nam mnogo znači. Mnogo bi nam bilo lakše da sutra imamo vetar u leđa, ali imaćemo sigurno podršku sa istoka i zapada”, dodao je Duljaj.

Fudbaler Crvene zvezde Marko Stamenić je izjavio da Partizan ima pomoć sudija ove jeseni, dok je njegov saigrač Osman Bukari rekao da bi “crveno-bijeli” po kvalitetu ekipe trebalo da pobjede 3:0.

“Stamenić je odličan igrač, mlad, perspektivan i imaće odličnu karijeru. Bukari ima pravo da kaže šta hoće, ima iskustvo i karijeru iza sebe. Sportski i hrabro je da to kaže i da veruje u sebe i svoju ekipu. Svakako nema potrebe da se diže bila kakva tenzija, ovo je sportska priča, i posle utakmice ćemo čestitati jedni drugima, koji god rezultat da bude”, istakao je Duljaj.

Vječiti derbi, 171. po redu igra se u srijedu sa početkom u 18 sati.

Oznake: Derbi, Igor Duljaj