Donesena konačna odluka: Evo gdje će Norveška dočekati Srbiju u baražu za Evropsko prvenstvo

23.09.2020. | 09:49

Fudbalske reprezentacije Norveške i Srbije igraće 8. oktobra definitivno na stadionu „Uleval” u Oslu pred praznim tribinama polufinale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Norveški mediji su prethodnih dana najavljivali sidljivo da će se polufinalna baraž utakmica za plasman na EP odigrati na neutralnom terenu, ali ništa od toga.

Podsjetimo, kao glavni argument za igranje na neutralnom terenu, bile su mjere norveških vlasti protiv širenja korona virusa – da putnici koji dolaze iz zona sa visokim procentom zaraženih, u koje spada Srbija, moraju da po ulasku u ovu skandinavsku zemlju provedu deset dana u karantinu.

Nije ipak, došlo do radikalne odluke, pa će Orlovi za dvije nedjelje putovati u Oslo.

Norvežani su morali da popuste kako ne bi morali na neutralan teren, jer i sami imaju reprezentativce iz zemalja van Evropske unije. To bi značilo da bi i oni morali da provedu vrijeme u karantinu.

Reprezentativci su, uostalom kao i članovi klubova, dužni da se pred odlazak na put testiraju na korona virus, a po zahtjevu domaćina test može da bude ponovljen po ulasku u tu zemlju.