Dončić opet oduševio: Trojkom sa devet metara srušio Kliperse VIDEO

24.08.2020. | 09:35

Košarkaši Dalas Maveriksa pobijedili su Los Anđeles Kliperse 135:133 i izjednačili rezultat u seriji na 2:2.

Maveriksi su došli do velikog preokreta u kojem su nadoknadili 21 poen zaostatka, najviše zahvaljujući Luki Dončiću.

Slovenac je sa povrijeđenim zglobom pogodio trojku sa 10 metara preko Redžija Džeksona uz zvuk sirene za pobjedu poslije produžetka uz istorijski tripl-dabl.

Postao je najmlađi igrač u istoriji NBA sa tripl-dablom od 40 plus poena u plej-ofu.

Dončić je tek treći u istoriji NBA iz Oskara Robertsona i Čarlsa Barklija sa tripl-dablom od najmanje 40/15/10.

Dončić je za manje od pola sata došao do tripl-dabla i meč završio sa 43 poena (18/31), 17 skokova, 13 asistencija, dvije ukradene lopte, jednom blokadom i sedam izgubljenih.

Istakao se i srpski centar Boban Marjanović, koji je za 16 minuta došao do deset poena (5/9) i sedam skokova.

Meč je propustio Kristaps Porzingis zbog otoka na desnom koljenu, ali je Dalas uprkos tome izborio barem još dva meča prve runde plej-ofa Zapada.

Marjanović je odmah po ulasku na teren napravio razliku i postigao četiri brza poena, čime je Dalas smanjio razliku, ali je razlika na kraju prve dionice ipak bila dvocifrena.

Dalas je za napad imao nešto manje od četiri sekunde, ali to je bilo i više nego dovoljno Dončiću da se namjesti na svoju poziciju (na nekih devet, deset metara od koša) i pogodi trojku za pobjedu uz zvuk sirene.

Pored Dončića i Marjanovića efikasni su bili Trej Burk sa 25 poena (10/14), Tim Hardavej sa 21 (8/18) i Set Kari sa 15 (6/9). Niko više nije bio dvocifren.

Kliperse su predvodili Kavaj Lenard sa 32 poena (10/22), devet skokova i četiri asistencije i Lu Vilijams sa 36 poena (13/20) i pet uspješnih dodavanja.

Ivica Zubac je dodao 15, a Redži Džekson 14 poena, dok je Pol Džordž ponovo bio skandalozan sa 3/14 iz igre i svega devet poena.

Naredni, peti meč serije na programu je u srijedu od tri časa po srednjeevropskom vremenu.