Dončić izgubio od majke na sudu: Vlasništvo prava na brend se neće mijenjati

17.01.2023. | 09:26

Slovenački NBA as Luka Dončić povukao je zahtjev upućen Kancelariji za patente i pečate u Sjedinjenim Američkim Državama i time završio pravnu bitku sa svojom majkom Mirjam Poterbin koja je tako ostala vlasnica prava na njegov brend.

Dončić je želio registrovati svoj brend pod imenom “Luka Doncic”, ali kancelarija za registraciju je to odbila jer već postoji brend “Luka Doncic 7” kojeg njegova majka nije željela otkazati, prenio je Klix.ba.

U tužbi je naveo kako nije povezan s tim brendom i da ne odobrava stavljanje proizvoda i usluga na tržište pod tim imenom.

Takođe, Slovenac je u tužbi naveo i da je bio premlad kada je registrovao brend te nije znao šta treba raditi pa je sve prepustio svojoj majci potpisavši potrebne dokumente.

Mirjam je preuzela upravljanje sinovim brendom tokom sezone 2018/19., odnosno kad je on tek stigao u NBA ligu.

“Nastavljam rasti kao igrač i kao osoba tako da mi je važno kontrolisati vlastiti brend”, rekao je Dončić u trenucima kada je podnio tužbu.

Podsjetimo, Luka je prije nešto više od godinu potpisao petogodišnji ugovor s Dalasom od kojeg će zaraditi 207 miliona evra.