Dončić i dalje nezaustavljiv: Dabl-dabl Slovenca u trijumfu Dalasa VIDEO

03.11.2022. | 09:28

Košarkaši Dalasa pobijedili su pred svojim navijačima ekipu Јute 103:100, upisavši četvrtu pobjedu. Ekipa Toronta je na gostovanju kod San Antonija ubjedljivo savladala tim Grega Popoviča, 143:100.

Јuta je vodila tokom većeg dijela meča, čak su imali i dvocifrenu prednost na početku druge i na početku treće četvrtine.

U posljednju dionicu košarkaši Јute su imali prednost od četiri poena, 74:78.

Ipak, na startu četvrte četvrtine Kristijan Vud i Spenser Dinvidi napravili su pobjedonosni preokret.

Tačku na utakmicu u Dalasu postavio je Bulok iz Јute, trojkom 36 sekundi prije isteka vremena.

Luka Dončić je odigrao dobru utakmicu, a Dalas je ubilježio četvru pobjedu u sezoni i drugu zaredom.

Slovenački reprezentativac je zabilježio 33 poena, uz 11 asistencija i pet skokova.

Na startu sezone ima prosjek od 36,1 poen i nalazi se na prvom mjestu u ligi po broju postignutih poena, 8,9 skokova i devet asistencija.

Prvi je igrač još od Čemberlena i 1962. godine koji je takmičarsku godinu otvorio sa sedam utakmica u kojima je ubacio 30 i više poena.

Kod Јute, Klarkson je upisao 22 poena, osam asistencija i pet skokova, a pratio ga je Sekston sa 19 poena, tri skoka i isti broj asistencija.

U petak Dalas dočekuje Toronto, a Јuta gostuje kod ekipe Lejkersa.

Tim Grega Popoviča, San antonio je doživio treći poraz u sezoni, najubjedljiviji na svom terenu u istoriji kluba.

Toronto je na leđima Paskala Sijakama izvojevao ubjedljivu pobjedu, naime Kamerunac je ubilježio tripl-dabl učinak, postigao je 22 poena, 11 asistencija i 10 skokova za samo 28 minuta na parketu.

Utakmica je počela sa izglednim prilikama za ujednačen meč, međutim Toronto je u trećoj četvrtini uradio najveći dio posla, napravili su rezultatsku zalihu od trideset i više poena i do kraja meča su konstatno uvećavali prednost, da bi na kraju pobijedili sa velikom razlikom, 143:100.

U dvorani “Mamuza” kod ekipe domaćih, Bejts-Diop je upisao 17 poena, četiri skoka i jednu asistenciju, a slijedio ga je Malaki Brenam sa 13 poena, tri asistencije i dva skoka.

Sparsi narednu utakmicu igraju protiv tima Klipersa.

Oznake: Dalas, Luka Dončić