Donacija Fondacije “Novak Đoković”: Teniske loptice za klubove Srpske

10.09.2021. | 16:45

Predstavnici Fondacije “Novak Đoković” donirali su teniske loptice za treninge Teniskom savezu Republike Srpske, odnosno klubovima iz Srpske.

“Ovo je i direktna pomoć našim klubovima iz pet gradova iz Republike Srpske”, rekao je predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović i dodao da saradnja Fondacije i Teniskog saveza Srpske ovim dobija novi smisao.

Milinović je istakao da je projekat “Putem šampiona”, koji se u ovom momentu počinje realizovati u Srbiji, fenomenalna stvar, te izrazio punu podršku i zahvalnost što je Teniski savez Srpske jedan od partnera tog projekta.

“Zaista se radujemo i zahvalni smo zbog toga što će saradnja u narednom periodu da poprimi još ozbiljnije oblike”, naveo je on.

Milinović je zahvalio Fondaciji što su danas u Banjaluci i što, na neki način, prisustvuju završnici Čelendžera “Srpska open”.

Ana Jovanović iz Fondacije “Novak Đoković” rekla je novinarima da je strateški program “Putem šampiona” posvećen edukaciji roditelja djece u sportu.

“U duhu tog programa i širenja pozitivnih sportskih vrednosti, koje i naš osnivač propagira kroz svoju karijeru i život, mi smo danas ovde i ovom donacijom želimo da negujemo te lepe odnose, i nadamo se lepoj saradnji i u budućnosti”, navela je Jovanovićeva.

Fondacija “Novak Đoković” donira dječije teniske loptice zemljama regiona u okviru svog strateškog programa “Putem šampiona”. Uručivanje donacije upriličeno je na terenima Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske u banjalučkom Parku Mladen Stojanović.

Cilj akcija Fondacije jeste promocija i da se motivišu pozitivne vrijednosti sporta za najmlađe kroz igru i zabavu, u vidu pružanje podrške klubovima koji kontinuirano rade sa djecom na kvalitetan i posvećen način.