Dominacija karate kluba “Energija”: Banjalučani osvojili prvo mjesto u Višegradu

21.02.2022. | 09:24

Karate klub “Energija” iz Banjaluke osvojio je prvo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske u karateu koje je održano u Višegradu i na kojem je učestvovalo više od 300 takmičara iz 42 karate kluba.


Drugo mjesto osvojio je “Niten” iz Gradiške, a treće “Sinđelić” iz Banjaluke.

Delegat ovog takmičenja Marko Mikavica rekao je da je takmičenje održano juče u 380 disciplina, što ekipno što pojedinačno, u kategorijama juniori, kadeti i U21.

Mikavica je zahvalio opštini Višegrad i preduzeću “Hidroelektrane na Drini” koji su prepoznali značaj sporta i dali punu podršku organizaciji ovog takmičenja u Višegradu.

“Naš grad je u protekla dva dana bio domaćin za oko 400 gostiju, sportista, službenih lica, trenera. Naši gosti su bili zadovoljni i srećni, a svoje oduševljene nisu krili”, rekao je Mikavica.

Dragiša Jovanović, predsjednik Karate saveza Republike Srpske koji je organizator prvenstva, podsjetio je da je proteklih godina na ovakvim takmičenjima učestvovao mnogo manji broj takmičara te pohvalio tehničkog organizatora Karate klub “Drina” iz Višegrada.

Srđan Šakić iz Banjaluke, vrhovni sudija na jučerašnjem prvenstvu, istakao je da su na takmičenju bili pristuni republički i međunarodni arbitri i dodao da je prvenstvo proteklo u veoma dobroj atmosferi bez ozbiljnijih povreda.

Karate savez Republike Srpske čine tri regije Romanijsko-hercegovačka, Krajina i Birač-Majevica-Semberija.