Đokovića podržali mnogi sportisti: Saglasni u jednom, ima jaku mentalnu snagu

10.01.2022. | 17:20

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, konačno je nakon nekoliko dana boravka u smještaju za migrante u Melburnu zbog problema s vizom, postao slobodan poslije suđenja i otišao je pravo na trening odakle se i javio porukom i fotografijom.

On je rekao da je zadovoljan i zahvalan što mu je sudija poništio ukidanje vize.

“Uprkos svemu što se desilo želim da ostanem i da pokušam da se takmičim na AO. Ostajem fokusiran na to”, dodao je Novak.

Nakon odluke o puštanju Đokovića oglasili su se mnogi sportisti, pružajući podršku srpskom teniseru, između ostalih i hratski  fudbaler Ivan Rakitić, koji je napisao: “Idemo legendo, svi smo uz tebe!”.

Nikola Mirotić kaže da je Novak za njega “već pobjednik”, džudista Nemanja Majdov ga je nazvao “kraljem”, a Vasek Pospišil je slično reagovao.

Dejan Lovren, hrvatski reprezentativac, Đokoviću je pružio podršku i poželio mu da osvoji 21. grend slem i “svima začepi usta”. “Sretno, Nole!” dodao je Lovren.

U nizu mnogi su Vanja Grbić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Aleksandar Rakić, Tadija Dragićević, KK Crvena zvezda…

Izdvaja se i poruka Toma Brejdija, najbolji NFL igrač ikada, koji mu je napisao: “Srećno”.

Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske, dao je punu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, njegovoj porodici i timu u borbi za očuvanje sportskih i univerzalnih ljudskih prava i vrijednosti, te vjeruje da će iz svega što se dogodilo u Australiji izaći još jači i snažniji.

“Novak je pobjednik u svim aspektima i sporta i života i, znajući životnu filozofiju njega i njegove porodice, on će sigurno iz svega što mu se trenutno dešava, izaći jači nego ikada. Motivisan univerzalnom dobrotom i svojim pristupom prema životu uopšte, ubijeđeni smo da će nastaviti da pomjera granice u najboljem mogućem smislu za sve”, naveo je Milinović.

Odluka suda u Australiji da najboljeg svjetskog tenisera Novaka Ðokovića pusti iz pritvora i vrati mu ulaznu vizu, sedam dana prije početka Australijan opena U centru pažnje svih svjetskih sportskih medija je.

Engleski Bi-Bi-Si u tekstu donosi pitanje da li će devetostruki šampion turnira u Melburnu imati dovoljno vremena da se pripremi za turnir, jer je pet ključnih dana pred takmičenje proveo u izolaciji. Ipak, napominje se Ðokovićeva orgomna motivacija i velika želja da dođe do još jednog grend slem trofeja, kojim bi pretekao Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Agencija Rojters u centar pažnje stavlja podatak da se odmah po puštanju iz pritvora Ðoković pojavio na terenima Australijan opena, s porukom da je spreman za trening. Ova agencija citira i riječi Novakove majke Dijane sa konferencije za medije u Beogradu. Ona je izjavila da je Novakovo puštanje iz pritvora veća pobjeda od bilo kog trijumfa na Grend slem turniru, prenosi Tanjug.

Agencija Asošijeted pres smatra da je Novak ostvario veliku pobjedu na sudu i citira Novakove riječi da će pokušati da se takmiči na turniru u Melburnu. U tekstu se podsjeća da Novak ima veliku mentalnu snagu i da bi kroz mečeve na turniru mogao da podiže formu, kojom može da stigne do cilja – rekordne 21 grend slem titule.

Ugledni francuski L'Ekip u tekstu donosi da slučaj još uvijek nije završen, ali da se Ðoković odmah po puštanju iz izolacije pojavio u Melburn parku i tako jasno stavio do znanja koje su mu ambicije na ovogodišnjem turniru. Podsjeća se da je Novak u Melburnu ima veliku podršku srpskih, ali i navijača iz Grčke, pa čak i iz Poljske.

Španska Marka prenosi atmosferu iz restorana “Novak” u Beogradu, gdje su istaknuti neki od Novakovih velikih trofeja i odakle ide njegova najveća podrška. Nakon što su se domaćim, ali i svjetskim medijima obratili Ðokovićevi otac, majka i stric, na red je došao i mlađi brat Ðorđe, koji je veoma zadovoljno konstatovao da se Novak već pojavio na treningu. Marka se osvrnula i na izjavu najboljeg španskog tenisera Rafaela Nadala, koji smatra da je Sud ispravno postupio kada je Novaku vratio ulaznu vizu.