Đoković želi titulu na Vimbldonu: Uvijek se naježim kada sam na terenima ovog turnira

27.06.2021. | 14:14

Novak Đoković sutra kreće u pohod na šesti titulu na Vimbldonu, a osvajanjem 20. grend slema bi se srpski as izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju osvojenih slemova.

Najbolji svjetski teniser će sutra protiv Džeka Drejpera otvoriti program na Centralnom terenu u Londonu, a na konferenciji za medije uoči početka najstarijeg teniskog turnira Novak je govorio o čarima grend slem turnira, prvom rivalu, ali i poteškoćama koje prate tenisere kroz sve turnire.

Od grend slem turnira, a posebno Vimbldona, veća motivacija ne postoji.

“Grend slemovi su najveća motivacija za mene trenutno. To govorim već neko vrijeme i želim da iskoristim svaki grend slem da se borim za titulu. Tempiram formu da tokom tih turnira budem na vrhuncu. Sa smanjenim brojem turnira mogu da provodim više vremena sa porodicom, što mi je značajno. Tako je izgledao protekli jednoipogodišnji period, a tako će izgledati i ostatak moje karijere. Trenutno imam dosta samopouzdanja pošto sam osvojio prva dva grend slema sezone. Trofej na Rolan Garosu me je mnogo potrošio mentalno i fizički, ali mi je ulio i veliku količinu pozitivne energije. Ipak, ne dozvoljavam sebi da previše slavim uspjehe jer već sad treba da budem fokusiran na Vimbldon. Volio bih da osvojim novu titulu ovdje jer je to turnir o kojem sanjam otkad imam sedam godina. Uvijek se naježim kada sam na terenima ovog turnira i dajem sve od sebe”, rekao je Đoković.

Srpski as se ne obazire pretjerano na priču o najboljem svih vremena. Fokus je na pripremi za Vimbldon i sopstvenoj igri.

“Mnogi govore o ukupnom broju grend slem titula, a najveći izazov je ostati fokusiran na predstojeći izazov. Ja uvijek imam nešto što me motiviše, a vjerujem da je to slučaj i sa Rafom i sa Rodžerom. Svjestan sam da postoji ta debata ko je najbolji i ponekad je teško usmjeriti pažnju na ono što vas čeka na terenu. Lično se trudim da eliminišem sve takve misli dok igram. Tokom godina sam razvio tehnike koje koristim da se koncentrišem dok igram”, dodao je Novak.

Kao i na prethodnim turnirima, teniserima je ograničeno kretanje. Ali, na to su se već navikli.

“Trenutno sam u ‘mjehuru’ Vimbldona sa trojicom članova svog tima – toliko smijemo da imamo uz sebe. Kao i svi ostali, ja sam u zvaničnom hotelu. Nije idealno i naravno ne volim što moram da budem u ‘mjehuru’. Nije prvi put, ali nadam se da je jedan od posljednjih. Ograničenje kretanja nije sjajno, ali tako je kako je. Isto je za sve, pa je to pošteno. Trenutno se osjećam dobro, udarci su mi dobri i fokusiran sam na borbu za titulu”, istakao je Đoković.

Novak će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Džeka Drejpera, momka iz Londona koji je u juniorskoj konkurenciji 2018. godine igrao u finalu najprestižnijeg teniskog turnira.

“Iskreno, ne znam mnogo o Džeku Drejperu. Gledao sam ga na turniru Kvins, kada je pobijedio Janika Sinera. Sa Sinerom sam trenirao juče, pa sam dobio neke informacije o Drejperu. On je ljevoruk, ali moram da uradim domaći zadatak – da gledam video snimke njegovih mečeva, da pričam sa ljudima i dodatno se informišem. Svjestan sam da će imati podršku publike pošto je domaći igrač”, poručio je Novak.