Đoković želi osvojiti Monte Karlo: Žao mi je što Nadal ne igra

10.04.2023. | 07:56

Najbolji teniser svijeta Srbin Novak Đoković izjavio je da mu je žao što Španac Rafael Nadal neće igrati na Mastersu u Monte Karlu, ali je dodao da želi da osvoji titulu na ovom turniru.

Nadal je otkazao nastup na turniru u Monte Karlu, pošto se nije oporavio od povrede.

“To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je Nadal ubjedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monte Karlo i sve druge turnire. Mislim da je ovo prilika za sve nas druge – kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu”, rekao je Đoković, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Na Mastersu u Monte Karlu neće igrati još jedan Španac Karlos Alkaraz.

“Alkaraz je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svijetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio grend slem titulu na betonu, a vjerovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvijek pritiska, oduzima vrijeme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu”, istakao je srpski teniser.

Đoković je naveo da su pored Alkaraza, Јanik Siner i Holger Rune buduća “velika trojka” svjetskog tenisa.

“Osvježavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti: Alkaraz – Siner. Videli smo neke uzbudljive, nevjerovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica i Rune su možda sljedeća “Velika trojka”, zaključio je Đoković.

Đoković je masters u Monte Karlu osvojio 2013. i 2015. godine.

On će se u drugom kolu sastati sa pobjednikom meča između Rusa Ivan Gakova i Amerikanca Makenzija Makdonalda.