Đoković zadovoljan proteklom sezonom: Ovo je bila jedna od onih posebnih godina u životu

29.12.2021. | 18:24

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković istakao je da mu je drago što se 2021. godina završava, iako je u njoj zabilježio izuzetne rezultate.

Đoković je prošle sezone osvojio tri grend slema, te tako došao do 20 najvažnijih titula, čime se izjednačio na vrhu večite rang liste sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Iako je najavio pohod na zlatni slem, u polufinalu Olimpijskih igara ga je pobijedio Aleksandar Zverev, a u finalu US opena je bolji bio Danil Medvedev.

Srpski teniser je u 2021. godini oborio i dva rekorda – po broju sedmica na prvom mjestu ATP liste i po broju godina koje je završio kao najbolji na svijetu.

“Ovo je bila jedna od onih posebnih godina u životu, ne samo u smislu rezultata, već i svih tih rekorda, pa pandemije, emocija na terenu i van njega. Drago mi je što je poslije svega 2021. gotova”, izjavio je Đoković za L'Ekip, koji ga je proglasio najboljim sportistom svijeta.

Novak je bio na korak do kalendarskog grend slema, koji u muškom tenisu nije viđen od Roda Lejvera i 1969. godine.

“Danil je tog dana igrao bolje od mene. Imao je tako jasan plan igre i sprovodio ga je u djelo. Iskreno, nije mi ni dao mnogo šansi”, istakao je Đoković.

Finalni meč u Njujorku obilježile su i Đokovićeve suze zbog podrške koju je dobio sa tribina.

“Obično u velikim mečevima nisam favorit navijača. I pripremio sam se za takvu vrstu atmosfere. A onda, skoro cijeli stadion je bio uz mene! Osjetio sam to čim sam izašao na teren. Nisam to očekivao i bio sam uhvaćen spuštenog garda. Plakao sam prvo zbog te nevjerovatne podrške. Bile su to suze radosnice. Zbog te ljubavi. Onda su se te suze radosnice pretvorile u suze tuge. Nisam se naravno predavao, ali sam osjećao da ću se vrlo, vrlo teško vratiti u situaciju da pobedim”, priznao je Novak i dodao.

“Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije. To oslobađanje je stiglo prekasno. Poslije toga sam mu uzeo servis, osvojio naredni gem, ne kažem da bih pobijedio da sam ranije zaplakao, ali ko zna? Ali zaista vjerujem da se u životu sve dešava sa razlogom. Nisam ostvario pobjedu na terenu, ali sam dobio nešto važnije – osjetio sam vezu s navijačima. Tako nešto nikada nisam osjetio u Njujorku.”