Đoković: Za sada sve ide kako treba

25.05.2022. | 22:26

Prvi reket svijeta Novak Đoković plasirao se u treću rundu Rolan Garosa. Ponovo nije izgubio set, ovog puta protiv Molčana, a na konferenciji za medije pričao je i o drugim stvarima.

– Za sada sve ide kako treba. Zadovoljan sam kako se osjećam na terenu i kako sam udarao lopticu. Bio je ozbiljan izazov protiv ovako dobrog protivnika, specijaliste za šljaku i protiv ovakvih uslova. Znao sam da neće biti lak meč, ali mislim da sam dobro odigrao. Sve ide u dobrom smjeru i radujem se sljedećem meču – rekao je Đoković.

Postavljeno mu je pitanje oko razgovora koji se vode u cilju prevazilaženja situacije na relaciji Vimbldon-ATP-igrači, kao i koja je uloga PTPA (asocijacije profesionalnih tenisera) koju vode Pospišil i on.

– PTPA nastavlja da postoji, iako mnogi to iz vladajućih tijela ne žele. PTPA je jedina organizacija kojoj je 100% cilj prava igrača i igračica. Mlada smo organizacija, svakako neće biti lako da nas tek tako prihvate. Trenutno nismo prihvaćeni i dio sistema, samim tim ni za pregovaračkim stolom, gdje bi trebalo da budemo. A da se igrači žale, žale se. Svjesni smo da kakva god da bude odluka ATP, a ona je posljedica odluke Vimbldona, biće mnogo nezadovoljnih.

Naredni Đokovićev rival biće Slovenac Aljaž Bedene.