Đoković uoči dolaska u Kazahstan: Mediji nisu bili dobri prema meni

05.10.2022. | 10:09

Novak Đoković u Astani tokom dana igra premijerni meč.

Protivnik sedmog tenisera svijeta je Čileanac Kristijan Garin protiv kog je Đoković dobio prethodna dva meča, na ATP kupu 2020. i godinu i po dana kasnije na Vimbldonu.

Novak je svakako u centru pažnje svjetskih medija proteklih dana, a zanimljive izjave dao je i neposredno uoči dolaska u Kazahstan.

Novak je u razgovoru sa novinarom Gajom Azrijelom rekao da mu nije bilo lako što je zbog svoje odluke da se ne vakciniše morao da propusti neke velike turnire.

“Ostajem veran svojim vrednostima i onom što verujem. Uveren sam u slobodu izbora i mislim da bi svako trebalo da ima pravo da bira šta će da radi sa svojim telom, tako da sam ja doneo odluku za sebe”, rekao je Novak.

Morao je da prihvati posljedice, što je uslovilo da zaostane u trci za grend slem titule za Rafaelom Nadalom.

“Ta odluka je značila da neću moći da igram na dva grend slema i to je u redu. Tako je kako je. Prihvatiću posledice toga, ali ću ostati veran svojim uverenjima”, dodao je bivši broj jedan, prenosi B92.

Zbog svega, Novak je bio na velikom udaru pogotovo stranih medija i sa tim se nije bilo lako izboriti.

“Tako samo se našao u fokusu medija, nažalost, ove godine kreirano je mnogo negativnih mesta i mediji nisu bili dobri prema meni. Ipak, tako nešto sam i očekivao jer mediji nisu uvek ljubazni kada postoji agenda u smislu strategije. Morao sam da se nosim sa tim i da sve to progutam, izađem na teren i radim ono što činim najbolje, a to je da igram tenis”, zaključio je Đoković.

Oznake: Novak Đoković