Đoković u drugom kolu Vimbldona: “I dalje volim tenis cijelim svojim srcem”

27.06.2022. | 17:44

Novak je uz dosta više problema nego što je to bilo očekivano ostvario plasman u drugo kolo Vimbldona.

Novak Đoković je, uz jedan izgubljeni set, prošao u drugo kolo VImbldona, poslije pobjede protiv Korejca Sonvoa Kvona – 6:3, 3:6, 6:3, 6:4. Poslije meča prvi nosilac je bio vidno zadovoljan, uz zahvalnost publici u Londonu.

Rekao sam nekoliko puta, ovaj teren je nešto posebno za mene. Sanjao sam da igram na njemu i da pobjeđujem. Svi moji snovi su se obistinili na ovom terenu. Čast je i zadovoljstvo vratiti se na Centralni teren.

Pohvalio je Đoković Korejca, koji mu je zadao mnogo problema u drugom i trećem setu, prenosi Sportklub.

“Početak je turnira, uvijek je nezgodno. Nisam imao mečeve pre Vimbldona, uvijek se u toj varijanti osjećate malo manje konformnim nego što biste željeli. Posebno kad igrate protiv nekog talentovanog kao što je Kvon. Bilo je teško „probiti“ ga, morao sam da nađem taktički način da uzmem kontrolu nad poenima. Pomoglo je to što sam spasio brejk loptu u trećem setu. Da je tad on osvojio poen, moglo je da bude drugačije. Na ovom nivou jedan poen može mnogo toga da promeni”, iskren je bio Novak.

Đokoviću je ovo bio 80. trijumf na Vimbldonu, pa je postao jedini igrač u istoriji tenisa sa bar 80 pobjeda u sva četiri Gren slema, u obje konkurencije.

“Ovaj sport mi je dao sve. I dalje ga volim cijelim srcem, igram ga sa mnogo strasti. Više nisam klinac, to je malo čudno, ali ljubav i plamen i dalje gori u meni za ovim sportom. I u ovoj fazi karijere pokušavam da igram najbolji tenis. Šta da kažem, 80, sada napadamo stotku…”, zaključio je Đoković.