Đoković sa plaže jasno poručio: Godine su samo broj, želim još Grend slemova

Novak Đoković nema namjeru da se zaustavi na 18 Grend slem titula.

Nakon što je deveti put osvojio Australijan open, najavljuje nastavak pohoda ka rekordu koji dijele Rodžer Federer i Rafael Nadal sa po 20 GS trofeja.

“Godine su samo broj, ne osjećam umor, nisam iscrpljen zbog igranja tenisa, takmičim se na najvišem nivou. Znam i da je realnost drugačija nego prije 10 godina, u smislu energije i biologije. Ali osjećam i da dalje imam mnogo goriva u sebi. Ali moram biti murdriji, pametniji sa rasporedom kako bih sačuvao i usmjerio tu energiju na bitne turnire. Nadam se da ću biti sposoban da osvojim još grend slemova. To mi je prioritet”, rekao je Đoković.

Đoković je osvojio AO uprkos povredi mišića koja se tokom turnira pogoršala, pa ga očekuje višenedeljna pauza.

“Ljudi će uvijek sumnjati u vas i to je u redu. Uvijek će dovoditi u pitanje šta uradim ili kažem, i to je u redu. Prihvatam činjenicu da ne mogu da ugodim svima, ili da nisam svima omiljeni teniser i uvijek će nego tražiti negativno u onome što uradim ili kažem. I to je u redu. Naravno da me frustrira, imam i ja osjećanja. Ne uživam kada me neko osuđuje ili kritikuje, ponaša nepošteno. Ali istovremeno, poštujem činjenicu da svako ima pravo na svoje mišljenje”, dodao je najbolji teniser svijeta.

Ostavite komentar: