Đoković prokomentarisao povratak na šljaku i trijumf u Monte Karlu: Nisam ni sanjao…

09.04.2024. | 20:37

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković iznio je utiske poslije pobjede u Monte Karlu nad ruskim teniserom Romanom Safijulinom.

Novak Đoković lako se plasirao u osminu finala Mastersa u Monte Karlu, pošto je pobijedio Romana Safijulina rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Bio je to prvi Novakov meč na šljaci ove godine i odigrao je perfektno. Protivniku je dopustio samo tri gema i prošao u osminu finala. Tamo ga čeka bolji iz meča Artur Fils – Lorenzo Museti

Poslije meča, Novak Đoković iznio je utiske na terenu.

– Veoma sam zadovoljan, čak i gemovi koje sam izgubio, imao sam brejk lopte. Jako dobar prvi meč na startu sezone, šljaka je podloga koja za moj stil zahtijeva nešto više vremena dok uđem u ritam, to je ranije znalo da bude nezgodno za mene, jer sam tako počeo i prošle godine, pa sam izgubio drugi meč. Imam dan više odmora, nadam se da ću nastaviti ovako da igram. Nastavljam da radim u istom tempu, mislim da smo na treninzima odradili dobar posao i to se vidjelo i u igri – počeo je Novak, prenosi Sportal.

Govorio je o tome što je najstariji broj 1 u istoriji i kako je sa Indijcem Bopanom pričao o tome, koji je prvi igrač svijeta u dublu i takođe najstariji ikada u toj kategoriji.

– Bilo je sjajno juče, našao sam se sa Bopanom. On je najstariji dubl igrač u istoriji, rekao je da zajedno imao 80 godina. On donosi mnogo više za tih 80 godina nego ja. Ali, zabavno je, da još mogu da se takmičim na najvišem nivou, da budem prvi sa 37 godina… Nisam sanjao o tome, razmišljao, mislio da će to biti tako… Mislim da težak rad i posvećnost se isplaćuju i tako ostajem u formi i održavam karijeru da traje toliko godina – zaključio je Srbin.