Đoković preko Tima do finala Madrida

11.05.2019. | 19:09

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Madridu pobjedom nad Dominikom Timom u dva seta.

Đoković je savladao Austrijanca poslije više od dva sata igre, rezultatom 7:6 (7-2), 7:6 (7-5). U borbi za trofej čeka pobjednika meča Rafael Nadal – Stefanos Cicipas. Finale je na programu u nedjelju od 18.30.

Dvostruki šampion Madrida slabije je počeo meč, pravio je dosta grešaka bekhendom i Tim je imao inicijativu od početka. To je rezultovalo brejkom u trećem gemu, ali je naš igrač uspio da se vrati relativno brzo i izjednači na 3:3.

Od tog trenutka se vodila velika borba za svaki gem, Novak je neutralisao dvije set lopte rivala i pobjednika tog dijela meča odlučio je taj brejk.

Loše je krenuo taj brejk za Đokovića jer je izgubio prvi poen na svoj servis, ali je potom odigrao nekoliko nevjerovatnih udaraca. Posebno impresivan bio je defanzivni lob kojim je odbio napad rivala, pa je serijom od pet poena prelomio prvi set u svoju korist.

Drugi dio igre počeo je mnogo sporije i u gotovo svakom gemu igrači koji su riternirali su imali prilike. Međutim, nije bilo brejkova sve do šestog gema, kada je prvi do prednosti došao Dominik.

Novak je ekspresno uzvratio, a u finišu seta još jednom oduzeo servis rivalu i činilo se da je tu kraj.

Desilo se potpuno suprotno – odigrao je možda i najlošiji gem na turniru, dozvolio Timu da uzvrati ribrejkom i ponovo je dodatni gem odlučivao.

Baš kao u prvom setu, bolji je bio naš igrač i ostvario veliku pobjedu.

On je na taj način došao do šestog trijumfa u osmom međusobnom susretu sa Austrijancem, prvim poslije nekoliko sezona.

Takođe, treći puće igrati za trofej u “Magičnoj kutiji”, a oba prethodna finala je riješio u svoju korist – 2011. protiv Nadala i 2016. protiv Endija Marija.

Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 6.536.160 evra.

Finale je na programu u nedjelju od 18.30.

 

Izvor:(RTS)