Đoković poslije plasmana u finale Pariza: “Rubljov me mučio kao zmija žabu”

04.11.2023. | 20:56

Novak Đoković plasirao se u deveto finale Pariza pošto je poslije velike borbe savladao Andreja Rubljova sa 5:7, 7:6(3), 7:5. Srpski teniser je svestan da je Rus bio blizu trijumfa, ali nije krio zadovoljstvo nakon novog uspjeha.

Novak je na terenu odmah po okončanju meča objasnio šta je bilo presudno da on slavi u ovom duelu.

– Pa, mislim da sam malo bolje disao, to je presudilo. Imao sam malo više vremena da udarim loptu. Rubljov me je mučio kao što zmija guši žabu tokom cijelog meča. Znao sam da ima jako veliki kvalitet. Danas je igrao zaista fantastično, ne vjerujem da je Rubljov ikad bio bolji. Mučio sam se na početku, a onda je potom bilo bolje, što je bilo presudno da osvojim drugi set. U trećem setu sam imao šanse na njegov servis, on je imao dobre šanse da se vrati, doživio je nesrećnu duplu grešku, ali mislim da sam zaslužio da prođem dalje – rekao je Đoković.

Istakao je da se nada pobjedi u finalu u kojem ga čeka Grigor Dimitrov.

– Baš na to što sam prošao kroz jako teške mečeve i jako sam se loše osjećao prethodna tri dana. Nekako sam našao način da pronađem snagu, energiju i adrenalin da se ne predam, da mogu da se vratim i nadam se da će se to desiti i sutra – zaključio je Novak.

Podsjetimo, Srbin i Bugarin su do sada odigrali 12 mečeva, a Nole vodi sa 11:1.