Đoković pobijedio bolove u vratu i inspirisanog Berankisa

25.08.2020. | 07:46

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, imao je mnogo problema protiv Rikardasa Berankisa, ali je na kraju ipak pobijedio, 7:6 (2), 6:4.

Bio je to pravi hod po trnju za prvog nosioca Mastersa Sinsinati, koji se igra na terenima u Njujorku, ali je nastavio tamo gdje je stao posljednjeg dana februara i pobjede u finalu u Dubaiju.

Poslije 24 nedjelje pauze bez takmičarskog tenisa, ili 176 dana, Novak je ostvario i 19. pobjedu u ovoj sezoni i plasirao se u treće kolo gdje ga čeka Amerikanac Tenis Sandgren.

Nije to bio idealan meč za povratak na teren poslije tako duge pauze, ali najvažnije je da je Novak pobijedio.

Imao je dosta problema, sa ritmom igre, riternom, djelovao je u pojedinim momentima isuviše defanzivno, ali treba reći da ga je na to tjerao i agresivni Litvanac koji je veliki dio meča odigrao zaista dobro.

S druge strane, ono što ga je mučilo prije meča, povreda vrata, zbog čega je otkazao takmičenje na turniru dublova, opet se pojavila u finišu prvog seta, tako da je Novaku ukazana medicinska pomoć.

U početnom setu imao je Novak već u drugom gemu dvije brejk lopte, ali ih nije iskoristio, baš kao ni Litvanac u petom gemu.

Ako nije uspio tada, jeste u sedmom gemu, poveo je sa 4:3, ali bio je to alarm i za Đokovića koji je odmah uzvratio istom mjerom za 4:4.

Stigli su do taj-brejka u kom je svjetski broj jedan odmah stekao prednost od 3:0 i to je bilo ključno, pošto je taj dio igre dobio sa 7:2.

U pauzi između setova, dobio je pomoć fizioterapeuta, osjetio se pad koncentracije i Berankis je poveo sa 2:0.

Ipak, Novak je odmah vratio izgubljeno, izjednačio na 2:2, ali ta bolna grimasa na licu, kad vrat okrene na desnu stranu, bila je primjetna i u tom djelu meča.

Još jednom je Rikardas uspio da dođed brejka u 4:2, ali tu je stao – Novak je nanizao četiri gema i poslije 102 minuta igre završio posao.

Đoković u narednom kolu igra sa Amerikancem Tenisom Sandgrenom, koji je bio bolji od Feliksa Ožea-Alijasima, 6:7 (4), 6:2, 7:6 (5).

Taj meč je treći na programu na Grendstendu i očekuje se da neće početi prije 21 čas.

 

Izvor.(Nova.rs)