Đoković otkrio tajnu preokreta protiv Sinera: Stao sam ispred ogledala u svlačionici

05.07.2022. | 18:45

Epski preokret za Đokovića. Srpski teniser je izborio polufinale Vimbldona nakon što se vratio iz velikog minusa.

Gubio je 0:2 u setovima, bio potpuno van igre, ali se nakon pauze vratio na pravi način. Nakon pobjede, Đoković je bio presrećan i šalio se

-Ne bih o prva dva seta. Mogu li pričati od trećem i narednim – osmijehnuo se na startu Novak.

Srpski teniser je pohvalio svog rivala.

-Sjajna borba Janika, sigurno će biti mnogo prilika za njega. Zreo je za svoje godine, kvalitetno igra i možda danas nije imao sreće. On je toliko mlad, ustalio se u Top 10 i ima mnogo vremena ispred sebe, želim mu svu sreću. Bio je definitivno bolji u prva dva seta, diktirao je ritam. Međutim, na startu trećeg seta sam se osvježio, uzeo pauzu i motivisao se ispred ogledala. Vjerujte to pomaže da se izgalamiš. Nekad protivnik dominira i potrebna je pauza da se regrupišem skupim misli i da se vratim. Srećom počeo sam treći set dobro i to mi je dalo samopouzdanje. Vidio sam sumnju u njegovoj igri i kretanju i iskustvo igranja važnih poena mi je mnogo pomoglo da se snađem sa pritiskom.

On ističe da je vjerovao u prokret

Vjerovao sam u sebe. Taj brejk u trećem setu je bio odlučujući da se vratim id a dignem samopouzdanje. U svakom slučaju bez obzira što igram tenis na ovom nivou već godinama u svakom meču prolazim kroz moment sumnje. Ta unutrašnja borba uvijek donosi izazov. Ako to uspijete da savladate onda će ostale okolnosti da idu u vašu korist. Vjerojao sam da mogu da prekrenem i kad gubim 0:2 i da se vratim, jer sam to i ranije radio.

Ovo je 26 uzastopna pobjeda na Vimbldonu, pet godina nije poražen.

– To je ljubav, zadovoljstvo, ponos, obožavam ovaj teren. Većina igrača bi se složila da je ovo najveći turnir u našem sportu. Ovo je najvažniji turnir u mom životu, u mojoj karijeri, ovaj teren me je inspirisao da počnem da igram tenis, rekao sam to više puta, nadam se da će se sve lijepo nastaviti ovde, zaključio je Đoković.