Đoković otkrio: Planiram igrati na Olimpijskim igrama u Parizu

01.03.2023. | 21:35

Srpski tensier Novak Đoković otkrio je medijima u Dubaiju, malo poslije meča sa Holanđaninom Talonom Grikspurom i pobjedom za prolaz u četvrtfinale, da mu je cilj da igra i na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Biće to nova prilika, moguće i posljednja, da naš as impresivnoj kolekciji trofeja pridoda i onaj za kojim sada moguće i najviše žudi – olimpijska medalja za Srbiju.

Đokovićev najveći uspjeh na Igrama je bronza iz Pekinga 2008. godine, prije dvije godine završio je na četvrtom mjestu poslije bolne eliminacije od Aleksandera Zvereva u polufinalu, a potom i poraza od Pabla Karenja Buste u borbi za treće mjesto.

U Dubaiju je najavio da će u Parizu jurišati na to toliko čekano zlato.

“Nadam se da ću biti zdrav i spreman da zaigram sljedeće godine na Olimpijskim igrama u Parizu. Igraće se na šljaci na Rolan Garosu, upoznat sam sa tim terenima, pa se nadam da će tamo doći i najbolji rezultat za mene”, rekao je Đoković.

Novak je dvije od svoje 22 Grend slem titule osvojio upravo na Rolan Garosu (2016. i 2021. godina).

Pariz bi tako mogao da bude grad u kojem bi Novak mogao da uđe u vječnost sporta kao najtrofejniji Grend Slem igrač svih vremena, ali i kao olimpijski pobjednik već naredne godine.

Živi bili, pa vidjeli takav scenario.