Đoković odgovorio Nadalu: Ne osjećam da sam opsjednut bilo čim u životu

Novak Đoković je na Srbija openu imao priliku i da se osvrne i na izjavu Rafe Nadala o tome kako ima osjećaj da je broj jedan opsjednut jurnjavom za rekordima.

Španac naravno nije mislio ništa negativno, ali je vjerovatno pokušao da prikrije da je njemu jednako stalo da na kraju trke za GOAT bude na vrhu.

“To šta on želi i razmišlja, to je njegova stvar. Ne mogu da pričam za njega kako on mene vidi u odnosu na rekorde. Ima puno pravo da to iskaže, ali ja ne osjećam da sam opsjednut bilo čim u životu, već samo da imam strast i veliku želju i veliki cilj i da nemam problem da ga verbalizujem. Ne znam zašto je to loše, ne samo vezano za rekorde, već i za mnoge stvari u životu, možda i za politiku u tenisu ili neke stvari koje su bolne za nekog da čuje. Ili prosto, ljudi ne žele neku stvar da čuju od nekog ko ima status najboljeg na svijetu”, kaže Novak.

On poručuje da svaki igrač ima svoju putanju ka uspjehu.

“Ja ću stajati iza toga i nastaviti da budem svoj čovjek i kad god osjetim da je nešto nepravedno ili pravedno, kako god, ja ću to da istaknem, a što se tiče verbalizacije mojih ciljeva, ja sam to radio još kao mali teniser, nisam se ni tad pribojavao i ustručavao da kažem da želim da budem najbolji na svijetu i da osvojim Grend slemove. Ti ciljevi rastu, kad ostvariš jedan, javlja se drugi, ja nastavljam da sebi krčim taj put koji je za mene jedinstven. To je moj put, njegov ili nečiji drugi, u to se ne miješam”, dodao je Đoković, prenosi B92.

Šampion Melburna je rekao da ima izuzetan respekt prema svemu što je Nadal uradio.

“Sve je stvar percepcije i interpretacije. Poštujem Rafu, poštujem ga možda više neko bilo kog drugog igrača. Meni je najveći rival, njegova posvećenost, način kako trenira, sve je za divljenje. Njegova motivacija je njegova, ja imam mnogo svojih motivacija. Ako pričamo o teniskim ciljevima, to sam već rekao dosta puta šta je. Glavni motiv igranja takmičarskog tenisa je taj što volim to da radim. Da ne volim to, ne bih igrao jer nemam nikakvog razloga, nemam pritisak finansijki, jednostavno, biram to da radim. Dok je tako, dok ima ta iskra u meni, dok želim da pobjeđujem i nastavim, ja ću igrati. Ciljevi su neophodni. Za svakog sportistu neophodno je da zna kuda ide. Moraš da imaš jasnoću, bistrinu, kako bi postavio kratkoročne rutnine, bio disciplinovan da se organizuješ i da preuzmeš stvar u svoje ruke. Oduvijek sam bio vaspitavan da imam jasnu viziju i koncepciju stvari, kako i sa kim hoću da radim, da se vodi računa o svakom detalju. Taj holistički pristip je najbolji za čoveka jer preuzima odgovornost za svoje postupke, ne prebacuje krivicu na druge, već gleda kako može da sve da unaprijedi. Čovjek mora da nađe šta ga to pokreće i drži se toga, zaključio je Novak.

Ostavite komentar: