Đoković očekuje veliku bitku protiv Nadala: Uvjeren sam da mogu da pobijedim

10.06.2021. | 08:38

Pobrinuo se Novak Đoković da u polufinalu Rolan Garosa ne izostane spektakl. Preznojio je Mateo Beretini najboljeg svjetskog tenisera, primorao ga je da izvuče najbolje iz sebe i produžio mu boravak na terenu. Poslije tri i po sata igre, Novak je slomio otpor Italijana i zakazao obračun sa Rafaelom Nadalom.

Mateo Beretini bio je tvrd orah, posebno u posljednja dva seta, a njegov razorni forhend napravio je dosta štete Đokoviću i otežao mu put do 40. grend slem polufinala.

“U trećem i četvrtom setu bilo je veoma teško pročitati njegov servis. Ima smrtonosan forhend. Kada ga krene taj udarac, teško je igrati protiv njega”, započeo je Novak poslije trijumfa nad Beretinijem.

Prolomilo se kroz čitav kompleks “Idemo” po završetku četvrtfinalnog dvoboja.

“Sve vrijeme sam osjećao napetost. Propustio sam neke šanse. Bilo je veoma stresno biti neprestano pod pritiskom, pošto je jako dobro servirao. Na kraju slavlja oslobodio sam svu napetost, koja se skupila u meni”, dodao je Srbin.

Na konstataciju da je jedini dobio Rafaela Nadala, kralja šljake, u Parizu, srpski as morao je da “interveniše”.

“Nisam ga samo ja ovdje pobijedio. Soderling je takođe to učinio, ali to je u principu to. Imali smo nekoliko bitaka na Rolan Garosu tokom svih ovih godina, ali prošle godine je Rafa izdominirao. Uslovi će biti drugačiji, nadam se da ću uspjeti da odigram bolje, nego 2020. godine”, rekao je najbolji svjetski teniser.

Polufinalni meč sa Nadalom biće novi spektakl.

“Energija je drugačija kada ste sa Nadalom na terenu, ali zato je naše rivalstvo, čini mi se, istorijsko za tenis. Uvjeren sam da mogu da ga pobijedim. Inače ne bih bio ovdje. Biće to velika bitka”, poručio je Đoković.