“Đoković nije uradio ništa loše”: I otac Dominika Tima stao u odbranu srpskog asa

04.07.2020. | 15:20

Treći igrač svijeta Dominik Tim će donirati nagradu koju je osvojio za osvajanje “Adria Toura” u Beogradu, objavio je njegov otac i trener.

Nakon Adria Toura u Beogradu organizovan je Adria Tour u Zadru, koji je prekinut prije samog finala kada se otkrilo da je jedan od učesnika, bugarski teniser Grigor Dimitrov, pozitivan na korona virus.

Poslije njega testirani su i ostali učesnici i otkriveno je da su pozitivni i hrvatski as Borna Ćorić, Đokovićev kondicioni trener, trener Grigora Dimitrova, srpski as Viktor Troicki i direktor turnira Goran Ivanišević, te je testiranje u Beogradu pokazalo da su i Novak i Jelena Đoković bili pozitivni (na drugom testiranju bili negativni).

Volfgang Tim je u razgovoru za austrijski dnevnik “Presse” rekao da će njegov sin, treći reket svijeta, donirati svoju novčanu nagradu, čiji iznos nije poznat, i to udruženju čije ime takođe nije otkrio.

Takođe, stao je u odbranu Đokovića koji se našao na udaru kritika nakon što je otkriveno da su se mnogi učesnici turnira u Zadru zarazili korona virusom.

“Naravno, otići da plešeš u noćnom klubu nije bila dobra ideja, ali Đoković nije uradio ništa loše”, ocijenio je kratko Timov otac, piše Srpskainfo.