Đoković: Neskromno ću reći, Adrija tur će biti najbolji teniski turnir na svijetu – VIDEO

09.06.2020. | 20:49

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je u Dnevniku RTS-a da je raspored mečeva na Adrija turu napravljen kako bi svako ko kupi kartu mogao da vidi sve teniske zvijezde koje će doći u Beograd.

Đoković je najavio regionalni spektakl kojim će se vratiti tenis poslije tromjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa.

Novak je u razgovoru sa Aleksandrom Stojanovićem istakao da je, u ovom trenutku i ovakvim okolnostima, Adrija tur najveće i najkvalitetnije tenisko takmičenje na svijetu.

“Svako ko je kupio kartu za neku sesiju, bilo da je to dnevna ili večernja u subotu ili dnevna u nedjelju, imaće priliku da svaku veliku zvijezdu koja dolazi, vidi barem jednom. To je bila zamisao iza tog formata i organizacije. Raspored je izvrstan”, rekao je Đoković za RTS.

“Ideja Adrija tura se ordila prije nepunih mjesec dana. Obično se za ovakve teniske i sportske događaje treba mnogo više vremena, između šest i 12 mjeseci, da bi se to organizovalo najvišem mogućem nivou. Međutim, postoji mnogo dobre volje, upravo zbog toga što ćemo okupiti svjetski teniski vrh u Beogradu na nekoliko dana. Onda ćemo, naravno, obići i ostale lokacije po regionu.”

Osvajač 17 grend slem trofeja imaće priliku da igra u rodnom gradu, prvi put poslije nekoliko godina.

“Iskoristio sam na neki način jedinstvenu priliku kada sam na vrhuncu karijere. Koronavirus je oštetio mnoge oblasti, dosta je života izgubljeno i velika je nesreća. S druge strane, nama teniserima koji se takmičimo internacionalno i zbog profesije stalno putujemo, dozvolio je da provedemo više vremena u svojoj zemlji i da imamo mogućnost da, u skladu sa svim propisima i mjerama, organizujemo jedan ovakav događaj.”

Đoković se zahvalio svim ljudima u organizaciji koji su za kratko vrijeme pokazali ogromnu volju i završili veliki posao.

“Uz božiju pomoć i dobro vrijeme, biće spektakl ta tri dana.”

U petak u 16 časova počinje ceremonija otvaranja, biće organizovan muzički program i nastupiće velike svjetske zvijezde – violinista Nemanja Radulović sa orkestrom i pijanistkinja Lola Astanova.

U Beogradu će nastupati Dominik Tim, Saša Zverev i Grigor Dimitrov – velike zvijezde “bijelog sporta”.

Osam velikih mečeva u jednom danu

Najbolji srpski sportista pojasnio je po kojim pravilima će biti igran Adrija tur.

“U subotu i nedjelju ćemo imati mečeve u okviru formata turnira koji smo napravili. Da ponovim, to će biti raund-robin sistem – dvije grupe po četiri igrača, svako igra sa svakim”, rekao je Đoković i objasnio o čemu se tačno radi.

“Ideja je bila da se skrate mečevi, da bismo imali na jednom terenu, u jednom danu, čak osam mečeva, što je veliki poduhvat.”

 

Izvor:(RTS)