Đoković neizvjestan za US open

05.08.2020. | 19:14

Odustao je Rafael Nadal od nastupa na US openu, odustali su mnogi drugi teniseri, a nije izvjesno ni da li će u Njujorku biti i Novaka Đokovića, najboljeg igrača planete.

Iako je organizator stavio Đokovića na spisak učesnika, pošto Novak (još) nije rekao da neće igrati, iz Đokovićevog tima su obavijestili javnost da teniski kralj još nije prelomio da li će putovati preko Atlantika.

Organizator US opena je najavio rigorozne mjere koje moraju da se poštuju ne samo na terenu nego i van turnirskog kompleksa, a sve to odbija tenisere da krenu na jedan od četiri najveća turnira.

Ako bude odlučio da ne na ide US open, to gotovo sigurno znači da Đoković neće igrati ni u Sinsinatiju, već da će se čuvati za dio turneje u Evropi, a tu je poslije otkazivanja mastersa u Madridu ostalo da se igra u Rimu i Rolan Garos. Ako se i u te dvije zemlje ne pogorša zdravstvena situacija kao u Španiji, piše mozzartsport.com.

U svakom slučaju, igrao u SAD ili ne, Đoković će ostati broj 1 na ATP listi do kraja 2020. godine, pošto Rafa Nadal nema više gdje da osvoji ni bod do kraja sezone, a srpski as ima 370 poena prednosti.