Đoković ne žali što je igrao za Srbiju: Poraz mnogo boli, a on izvlači pouke

04.12.2021. | 12:48

Srbija je završila takmičenje u Dejvis kupu porazom od Hrvatske u polufinalu (2:1), a Novak Đoković je dao sve od sebe i na tim mečevima. Pobijedio je Marina Čilića u singlu, a u dublu sa Filipom Krajinovićem nije uspio da napravi senzaciju i savlada najbolji tandem na svijetu.

Poraz mu je teško pao, ali je na konferenciji govorio i da svaki od reprezentativaca Srbije voli da igra za državni tim, dok je njegovu posvećenost prokomentarisao i selektor Viktor Troicki.

Zbog toga nije ni pomišljao da prekine sezonu u avgustu već je napravio plan da se vrati, odigra još nekoliko turnira i spreman dočeka izazove u srpskoj reprezentaciji.

“Sezona se završila danas. Ne žalim što sam igrao nijedan turnir poslije tog datuma koji ste spomenuli”, istakao je kada su ga pitali da li je trebalo da završi sezonu nakon US Opena i bolnog poraza od Danila Medvedeva.

Novak je istakao da ga pogađaju porazi u nacionalnom timu, ali da je to prilika da ojača, sazri i razvija se.

“Za mene je veoma značajno da igram za reprezentaciju. Jedna singl pobjeda nije dovoljna u ovakvom takmičenju. Potrebno je da dobijete svaki meč, set, sve se računa. Dobili smo šansu kao najbolji drugi tim. Ovo je sport, šta da se radi, ne žalim ni zbog čega u životu. Trudim se da izvlačim pouke, posebno iz ovako teških momenata. Koliko god me pogađa, ovo su često najbolje prilike da ojačate, da sazrite, da se razvijete kao igrač i osoba. Nadam se da ćemo naučiti. Ima mnogo stvari koje možemo da naučimo. Cilj je uvijek da doguramo daleko, svi volimo da igramo za našu zemlju”, zaključio je Đoković, prenosi Mondo.