Đoković nakon titule na Vimbldonu: Najljepši poklon za godišnjicu braka

10.07.2022. | 18:57

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, osvojio je titulu na Vimbldonu pobjedom nad Nikom Kirjosom u finalu u četiri seta.

Poslije tradicionalne dodjele pehara pred navijačima i kratkog razgovora, Đoković je dao ekskluzivnu izjavu za Radio Televiziju Srbije u kojoj je istakao da je ova titula došla poslije jako teškog perioda u njegovom životu, misleći naravno na deportaciju iz Australije.

„Znaju šta mi se desilo na početku godine i nisam znao da će mi toliko vremena biti potrebno da se vratim u balans, potovo emotivno. Dosta me iscrpilo to što se desilo i što me pratilo sljedeća četiri mjeseca. Ja vjerujem u sebe i svoje mogućnosti, znao sam da ću doći u priliku da se borim za trofeje. Vimbldon dolazi u momentima kada je meni u životu bitno, da se vratim, sa samopouzdanjem, psihički, zahvalan sam stvarno na ovom trenutku, najljepši poklon za godišnjicu braka, rođenje Nikole Tesle“ , rekao je on .

Želi Novak i dalje da igra, da osvaja trofeje, to se ne dovodi u pitanje.

„Ja želim da igram profesionalni tenis na visokom nivou, dok god mi tijelo dozvoli, i jedno i drugo je prisutno u meni. Imam podršku svojih najbližih i to je u moju korist. Moraju da se poklope mnoge stvari, život se mijenja, tijelo se mijenja, ali glad ostaje“, dodao je srpski teniser.

Za kraj, imao je i kratku poruku za sve ljude u zemlji.

„Volim vas Srbijo, volim vas“, uzviknuo je Nole.