Đoković nakon meča sa Dimtrovom: Pobjede donose samopouzdanje VIDEO

21.01.2023. | 14:24

Novak Đoković će 15. put u karijeri igrati u osmini finala Australijan opena.

Srpski teniser je u trećem kolu turnira u Melburnu savladao Grigora Dimitrova sa 7:6, 6:3, 6:4.

– Ključni poeni su bili u prvom gemu. Važno je bilo što sam napravio brejk odmah na startu. Nisam znao kako ću se osjećati fizički, bilo je uspona i padova. Grigora cijenim izuzetno, jedan mi je od najboljih prijatelja, jedan od najtalentovanijih igrača, dugo je tu, nevjerovatan je sportista… Mislio sam da će dupli brejk u trećem setu biti dovoljan, ali borio se do posljednjeg poena, nisam znao da li ću uspjeti ili ne. Nevjerovatna borba. Sada ću da se odmorim i spremim za naredni meč – rekao je srpski teniser nakon meča.

Đoković i do tog trenutka Endi Mari su bili jedini grend slem šampioni koji su ostali u žrijebu. Na pitanje da li mu je to dodatni motiv protiv mladih igrača, Novak je uz osmijeh uzvratio:

– Kojih mladih? Mislim, 35 je novih 25 godina. Pogledajte Rafu, Endija, na visokom su nivou. Pokušavam da uradim isto. Svaka sezona je sada važna, kada si u završnici karijeri počneš da cijeniš svaki turnir više jer znaš da ih nećeš još mnogo igrati. Imam sreće da radim ono što volim skoro 20 godina. Ne mogu da budem zahvalniji – istakao je on.

Novak nastavlja pohod ka jubilarnoj desetoj tituli u Melburnu, piše Sportal.

– Prvo, volim uslove ovdje, pogotovo u večernjim terminima. Odgovaraju mom stilu igre. Što više pobjeđuješ, više samopouzdanja imaš. I, naravno, atmosfera je prava. Ovo je jedan od najvažnijih stadiona na svijetu, ova publika izvlači najbolje iz mene – naveo je Nole.

Rival u osmini finala biće mu domaći teniser Aleks de Minor.

– De Minor je jedan od najbržih momaka, napredovao je, ima Hjuita u svom timu. To je sjajan tim. Ne znam koliko će ljudi navijati za mene. Biće sjajna atmosfera i radujem se tome – zaključio je Đoković, koji pokušava da stigne do 22. Grend slem titule.