Đoković: Mučio sam se, pobjeda mi mnogo znači

20.04.2022. | 23:40

Strahovito težak posao imao je Novak Đoković u svom prvom meču na Srbija openu u kojem je uspio da poslije tri i po sata slomi otpor Lasla Đera. Na konferenciji za medije pojavio se skoro sat i po po završetku duela protiv druga iz reprezentacije Srbije.

„Još jedan uzbudljiv meč, velika bitka na podlozi koja je najsporija i koja zahtijeva energiju i fizičku i mentalnu, pogotovo protiv rivala kao što je Laci. Kiša je promijenila teren, lopte su bile velike, nisam uspijevao da napravim brzinu na lopti kao na treningu. Bilo je i nervoze pred domaćom publikom, uprkos velikom iskustvu koje imam. Bilo je čudno igrati protiv još jednog srpskog igrača, publika je bila sjajna. Đere je tokom većeg dijela igre kontrolisao ritam i bio bolji igrač. Ponovo sam se mučio, pogotovo sa servisom, a pozitivno je što sam fizički izdržao i izgurao treći set. Nadam se da ću se oporaviti za sutra, jer Kecmanović je u odličnoj formi“, istakao je Đoković.

Istakao je svjetski broj jedan da je uvijek neobično kada je sa druge strane teniser iz Srbije.

„Uvijek navijam za sve naše igrače, uvijek sam spreman da im dam neki savjet i veoma me raduju njihovi uspjesi. Jeste čudno, ali na terenu se ipak trudimo da budemo profesionalci“.

Imao je Novak samo riječi hvale za Đerea.

„Oduvijek sam se divio Đereovoj skromnosti. Ima izuzetnu radnu etiku, možda i najveću od svih nas. Zaslužio je sve što je ostvario, i više od toga. Mislim da i on počinje da vjeruje da može mnogo više“.

Trijumf za vlasnika 20 gren slem titula ima ogroman značaj. To je i sam potvrdio.

„Ovakva pobjeda mi znači još više, s obzirom na sve okolnosti. Bitna pobjeda i psihički i igrački. Nisam još ni blizu maksimuma, toga sam svjestan, i nije prvi put da se to dešava, da postoji i manjak samopouzdanja. Najpotrebniji su mi mečevi da podignem nivo igre, mentalno-emotivno mi znači“, zaključio je Đoković, prenosi “N1”.