Đoković jači od povrede i Raonića za 35. masters titulu!

29.08.2020. | 21:44

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastavio je pobjedničku seriju i osvojio Sinsinati masters.

Đoković je u finalu Sinsinatija, koji je ove sezone igran na terenima u Njujorku, savladao Miloša Raonića poslije preokreta, rezultatom 1:6, 6:3, 6:4. Novak je prebrodio probleme sa povredom vrata, inspirisanim protivnikom i umorom, došavši do 35. trofeja na turnirima iz serije 1.000.

Srbin je prebrodio novi “rolerkoster” u kojem je potpuno oduvan u prvom setu, a u trećem bio u zaostatku protiv jednog od najboljih servera na ATP touru.

Na jednom od najvećih stadiona u kompleksu Flešing Medouza vidjeli smo dva različita dijela meča – prvi u kojem je Đoković bio neprepoznatljiv zbog problema koje je imao i drugi, u kojem je pokazao da je trenutno bez premca na svijetu.

Činilo se poslije 1:6 za Raonića da je kraj blizu, ali je Novak uspio da ostane rezultatski u igri, prebrodi dvije krize i dođe do trijumfa poslije dva sata igre.

Prelomni trenutak dogodio se početkom odlučujućeg seta, kada je uspio da vrati pretrpljeni brejk i podigne svoj tenis na nivo koji Raonić nije mogao da isprati.

Tada je odigrao nekoliko nevjerovatnih riterna i, uz sitne poteškoće, završio meč.

Upisao je 26. uzastopnu pobjedu i postao prvi čovjek koji je sve masterse osvojio barem dva puta, pošto je Sinsinati bio turnir na kojem je imao najmanje uspjeha.

Na ceremoniji dodjele pehara zahvalio se fizioterapeutu Ulisesu Badiou, koji je uradio nevjerovatan posao da bi ga “osposobio” da igra, a potom izrazio nadu da će situacija uskoro da se vrati u normalu.

Na kraju, povećao je prednost nad drugoplasiranim Rafaelom Nadalom na nešto više od 1.000 bodova i stigao do jubilarnog, 80. pehara u karijeri.