Đoković izgubio od Runea: Loša forma i povreda brige pred Rolan Garos

17.05.2023. | 16:52

Novak Đoković ispao je u četvrtfinalu Rima poslije poraza od Holgera Runea sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:2).

Duel u prestonici Italije trajao je nešto više od tri i po sata, kada se uračuna i prekid koji je bio u finišu drugog seta zbog provale oblaka.

Novak nije bio na svom nivou. Imao je ogroman broj grešaka, a razloge loše igre tražio je bezuspješno u svom stručnom štabu!

Sa druge strane, Rune je igrao izuzetno dobro. Imao je taktiku prepusti Đokoviću inicijativu, a branio se fantastično. Đoković je išao iz greške u grešku.

U prvom setu apsolutno je dominirao Rune i sa dva brejka riješio je taj dio igre u svoju koristi. Nastavak je donio ujednačenu borbu, a Novak je poslije prekida koji je uslijedio zbog kiše – došao do drugog seta! To je bio momenat kada smo se ponadali da će Đoković potpuno preuzeti konce igre u svoju korist, ali ništa od toga.

U trećem dijelu igre na terenu je praktično postojao samo Holger Rune. Kontrolisao je set od početka (poveo je 4:0) do kraja i zasluženo slavio.

Dodatni problem, pored slabe forme, predstavlja i povreda. Novaka muči lakat, početkom drugog seta popio je tabletu protiv bolova. Forma i povreda – dvije velike brige pred Rolan Garos.