Đoković ekspresno razbio Štrufa za plasman u osminu finala US Opena

05.09.2020. | 07:51

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, plasirao se u osminu finala US Opena poslije pobjede nad Jan-Lenardom Štrufom – 6:3, 6:3, 6:1.

Đoković odigrao je rutinski meč i bez većih problema izborio je plasman u četvrto kolo u kojem će igrati protiv Španca Pabla Karenja-Buste.

Ovo je vjerovatno bio i najbolji Novakov meč na ovogodišnjem US Openu, te raduje u kom smjeru mu ide igra kako se turnir bliži završnici.

Novak je nešto slabije otvorio meč i već u prvom gemu morao je da spasava brejk loptu. Uspio je da se izvuče i od tog trenutka je briljirao.

Nijemac se odlično držao u prvom setu, igrao je odličan tenis, ali je Novakova igra bila na vrhunskom nivou, te u osmom gemu oduzima servis protivniku.

Đoković je u pravom trenutku napravio brejk, a potom je u narednom bez izgubljenog poena došao do vođstva od 1-0 (6:3).

Na startu drugog seta, odmah u prvom gemu, najbolji teniser svijeta ponovo pravi brejk. Tri šanse nije iskoristio, ali zato jeste četvrtu i pravi prednost.

Do kraja seta Đoković nije dopustip Štrufu nijednu brejk loptu, pritom je u još jednom oduzeo servis Nijemcu i za 72 minuta dolazi do 2-0 (6:3, 6:3).

Sličnu priču gledali smo i u trećem periodu igre. Nijemac nije igrao loš tenis, štaviše pružao je dobar otpor, ali jednostavno Novakova igra je bila za klasu iznad.

Srpski teniser posljednji set dobija sa 6:1 i za sat vremena i 45 minuta igre došao je do plasmana u četvrto kolo.