Đoković digao glas protiv Rolan Garosa: To što su uradili je nekorektno!

26.09.2020. | 19:35

“Nisam medicinski stručnjak, pa da kažem šta je pravo, a šta nije…”, kazao je Novak Đoković.

Veliki broj igrača diskvalifikovan je zbog pozitivnog testa na korona virus, dok iako je “lažno pozitivan test” vrlo česta pojava, organizatori nisu dozvolili teniserima i njihovim trenerima drugu šansu. Tako su bez šanse da učestvuju na Rolan Garosu ostali Damir Džumhur i Nikola Milojević.

Novak Đoković je prvo sa novinarima govorio o situaciji sa korona virusom, a onda se dotakao diskvalifikovanih tenisera.

“Sa Džumhurom je ispala situacija koja je krajnje nekorektna. Ne samo sa njim, čuo sam i da je Verdasko odstranjen iz žrijeba. Bio je u Hamburgu negativan, danas je bio pozitivan… Nije mi jasno zašto se ne dozvoli igračima tj. pozitivnim da nakon 24 časa imaju još jedan test. Mogu da sačekaju u sobi i da vide da li je lažno pozitivan test ili onaj pravi”, kazao je Novak Đoković.

Istakao je da su u Sinsinatiju dvojica igrača izbačena sa turnira, i da su potom bili negativni, što znači da je veliki broj pozitivnih testova, pa bi i to trebalo uzeti u obzir.

“Nisam medicinski stručnjak, pa da kažem šta je pravo, a šta nije. Žao mi je za te igrače koji su došli, spremili se i bili negativni, a onda došli i bili pozitivni jer možda ti testovi nisu legitimni i bili su izbačeni, a poslije dan, dva bili negativni”, kazao je Đoković i zaključio:

“On se vratio sljedeći dan u Srbiju i testirao se i bio negativan. Nije ni organizatorima lako, oni moraju da se brinu za stotine, hiljade testova dnevno, ali opet… To je velika stvar. Ako ima vremena treba igraču dati šansu, uraditi još jedan test, pa ako bude opet pozitivan – u redu”, prenosi Mondo portal.

Podsjetimo,Đoković u prvom kolu Rolan Garosa (ponedjeljak) igra protiv Mikaela Imera.