Đoković bez izgubljenog seta do finala Tel Aviva

01.10.2022. | 20:25

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u finale turnira u Tel Avivu pobjedom nad ruskim igračem Romanom Safijulinom sa 6:1, 7:6.

Djelovalo je poslije prvog seta da će Novak imati lak posao, 104. teniser na ATP listi je uspio da pronađe ritam i zaprijeti, ali nedovoljno za Đokovića, iako ga je žestoko namučio u drugom setu.

Za trofej će se Đoković boriti sa boljim iz duela između Konstanta Lestijena i Marina Čilića.

Novak je briljantno otvorio duel, već u drugom gemu je napravio brejk i stekao prednost koju je u četvrtom i duplirao čime je sebi praktično obezbijedio osvajanje prvog seta.

Safijulin je pokazao znake „života“ u četvrtom gemu, spasao je četiri brejk lopte, ali je jednostavno Đoković bio na svom nivou, uzvratni udarci su bili briljantni i neuhvatljivi za Rusa.

Dozvolio je Novak rivalu jedan gem u prvom setu, ali je sve dileme okončao u sedmom gemu za svega 22 minuta igre.

Iako je djelovalo da je Safijulin potpuno razbijen, nije odustao i dobio je uvodna dva servis gema, ali nije imao šanse da napadne Đokovićeve servise i zaprijeti brejkom.

Veoma blizu tome bio je u šestom gemu, dvije brejk lopte je stekao 104. teniser svijeta, ali je Đoković imao rješenje za teške situacije i sačuvao je svoj gem za 3:3.

Ključan je bio deveti gem, Safijulin je djelovao sigurno, dobio je prva dva poena sve dok Novak nije ubacio u brzinu više i iskoristio prvu brejk loptu za vođstvo od 5:4.

Očekivao se siguran finiš Đokovića, ali je Roman uspio da pronađe način da vrati brejk i izjednači na 5:5, što je značilo i odlazak u taj-brejk.

Mini-brejk za Đokovića na startu dodatnog perioda je Safijulin neutralisao, ali je Novak promijenio ritam, poveo sa 4:1 i trasirao sebi put ka pobjedi, sa ukupnih 7:3 u taj-brejku!