Đoković bez dileme: Nadal je moj najveći rival u karijeri

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u odličnom trenutku dolazi u Pariz na drugi gren slem sezone, Rolan Garos, a za špansku “Marku” rekao je da mu je Rafael Nadal najveći rival.

Srpski as je poslije trijumfa na Mastersu u Rimu i prve titule u sezoni, ušao u 370. nedjelju vladavine na ATP listi i spreman je da napadne 21. titulu sa turnira velike četvorke.

“Uvijek smo se dobro takmičili. Federer i Nadal su oduvijek bili tu, ali za mene, Nadal je moj najveći rival u karijeri. Sazrio sam kao igrač jer me je on gurao da idem u tom pravcu”, rekao je Đoković za “Marku”.

Po kladionicama, Novak je favorit broj jedan i on ne bježi od toga da je predvodnik i na toj listi.

“Što se tiče rankinga i toga kako sam igrao proteklih nedjelja, svakako vidim sebe kao jednog od favorita. Ne provodim mnogo vremena u razmišljanju o tome ko će pobijediti ili ko ima najveće šanse. Uvijek mislim na sebe. Idem tamo sa najvećim ambicijama, posebno zbog toga kako sam igrao u Rimu. Dopadaju mi se moje šanse. Očigledno je da je žrijeb nešto na šta ne mogu da utičem, ali on će svakako odrediti moj put ka daljoj fazi turnira. Igra se u tri dobijena seta, svaki drugi dan. To je gren slem. Drugačije je, morate tome različito i da pristupite. Ipak, zbog toga kako sam se osjećao na terenu posljednjih nedjelja, mislim da mogu da doguram daleko”, poručio je Đoković.

Ostavite komentar: