Direktor turnira u Indijan Velsu: Biće velika sramota ako Novaku ne dozvole da dođe

Tomi Has, direktor Mastersa u Indijan Velsu, rekao je da organizatori takmičenja nastoje na sve načine da Novak Đoković zaigra u Kaliforniji.

Tako nešto zbog pravila o zabrani ulasku u zemlju nevakcinisanim strancima, trenutno nije moguće, ali Has i dalje gaji nadu da će doći do promjene.

Prema važećim propisima državne administracije SAD, Novak Đoković neće moći da igra u Indijan Velsu, ali i narednom turniru ATP 1.000 serije u Majamiju.

Predsjednik SAD Džo Bajden je najavio ukidanje mjera tek za 11. maj, dakle mnogo kasnije, tako da Novak može da se nada jedino učešću na Mastersu u Sinsinatiju i US Openu u avgustu i septembru.

Tomi Has je rekao da bi bila velika šteta da šampion Australijan opena ne nastupi na turniru u Kalifornijskoj pustinji, čiji je Nijemac direktor od 2016. godine.

“Očigledno je da je jedini problem u tome što on i dalje ne može da uđe u SAD, jer se ukidanje tih mjera očekuje sredinom aprila ili u maju. Bilo bi lijepo vidjeti da se te mjere ukinu malo ranije i da ga imamo na ovim turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da on želi da igra, tako da bi trebalo da mu damo šansu. Nadajmo se da će biti ovdje. Po mom mišljenju, bila bi velika sramota ako ne bude ovdje i ne dozvoli mu se da dođe”, rekao je Has.

Iako je Džo Bajden najavio ukidanje mjera za 11. maj, pojedini senatori traže da se to učini momentalno.

Republikanac Tomas Masi je rekao da su te mjere u drugim zemljama ukinute odavno i da bi SAD trebalo da im se momentalno pridruže.

Ostavite komentar: