Dinamo dočekuje PAOK: “Modri” traži što manje grešaka

07.03.2024. | 10:27

Pokazati čvrst gard, ali istodobno odigrati pametno, pragmatično, maksimalno usredotočeno, dakle bez neforsiranih pogrešaka, poruka je trenera Dinama, Sergeja Jakirovića uoči prve utakmice osmine finala UEFA Evropa konferencijske lige protiv grčkog PAOK-a večeras od 21 čas u Zagrebu.

„Očekujemo zahtjevnu utakmicu, moraćemo biti maksimalno pragmatični, koncentrirani, morat ćemo biti dobri na lopti… PAOK je čvrsta, tvrda, prekaljena, iskusna momčad s nekoliko sjajnih igrača. To pokazuje i grčko prvenstvo gdje je PAOK preuzeo prvo mjesto. Imali su malu krizu sredinom veljače, ali brzo su je prebrodili što pokazuje njihovu mentalnu snagu. Imaju dobar balans, jaki su s loptom u nogama, opasni su u polukontri i kontri, moraćemo sve napraviti da to preveniramo. Naravno, težićemo tome da imamo loptu u posjedu, da budemo konkretni, bez neforsiranih pogrešaka. Moramo napraviti sve da u Solun odemo bar s jednim golom prednosti“, istakao je trener Jakirović.

Pojasnio je i šta vidi kao najveću snagu PAOK-a.

„Najveća im je snaga u ofanzivnom trojcu koji je doista jako dobar. A, sad hoće li igrati Taison ili Kiril Despodov… Sigurno će igrati Andrija Živković, a tu je i najveći talent grčkog nogometa, Stefanos Konstantelias. Momčad je kompaktna i agresivna“, kazao je Jakirović.