Derbi će ovog puta biti bez navijača: Partizan i Zvezda vjerovatno igraju pred praznim tribinama

07.10.2020. | 13:17

Predstojeći “vječiti” derbi između Partizana i Crvene zvezde najvjerovatnije će se odigrati pred praznim tribinama stadiona u Humskoj 1.

Iako nije zvanično potvrđeno, to se može zaključiti iz posljednjih odluka Kriznog štaba.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže i da će mjera biti pooštrene u cijeloj Srbiji, a posebno u onim dijelovima gdje je registrovan najveći broj oboljelih.

“Kontrola i sankcije će biti mnogo strože nego u prethodnom periodu”, rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sjednice Kriznog štaba.

Ona je navela da je tokom posljednjih nekoliko dana došlo do povećanja broja laboratorijski potvrđenih slucajeva zaraze korona virusom i da je najveći broj oboljelih iz Beograda.

Kako kaže, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mjere-nošenje maski izbjegavanje okupljanja, lična higijena.

Upitana da li he biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

“Moramo da naučimo za živimo sa virusom”, zaključila je ona.

Predstojeći, 163. “vječiti” derbi na programu je nakon reprezentativne pauze, u nedjelju 18. oktobra od 17 časova na stadionu Partizana u Humskoj 1.

Uoči meča 11. kola Superlige Srbije, Crvena zvezda ima osam bodova više od najvećeg rivala.