Deportacija će skupo koštati Đokovića: Nijemci otkrili cifru koju će Srbin izgubiti

Pedantni Nijemci su izračunali šta će sve Srbin izgubiti zbog izostanka sa prvog gren slema u sezoni.

Ipak, krenimo redom. Novak Đoković se nije vakcinisao, dobio je medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju, ali na kraju poslije silnih peripetija Srbin je deportovan iz Melburna.

Đoković je tako izgubio priliku da se bori za 10. titulu na Ozi openu rekordnu 21. na gren slem turnirima, koja bi mu donijela, pod pretpostavkom da je osvoji i zaradu od 2,5 miliona evra nagradnog fonda. Prvi reket svijeta samo ulaskom u finale uzeo bi milion i po evra.

Troškovi suđenja

Prema računici njemačkog lista Bild, srpski teniser će izgubiti oko 3,1 milion evra.

Naime, zbog deportacije Novak neće smjeti da uđe u Australiju tri godine, a tamošnja vlast uz to mu je uručila i kaznu od 315.000 evra. Pored toga, Đoković mora da plati sudske troškove u iznosu od 200.000 evra od čega pola odlazi na njegovog advokata Nikolasa Vuda. Ostatak mora da plati advokatu Stivenu Lojdu koga mu je australijski sud dodijelio kao i troškove suđenja za četiri dana.

Prevoz

Troškovi avionskih letova Đokovića i njegov tima su iznosili 40.000 evra. Letio je prvom klasom iz Malage preko Dubaija do Melburna, te iz Melburna preko Dubaija do Beograda. Fizioterapeut, glavni trener Goran Ivanišević i kondicioni trener letjeli su poslovnom klasom.

Smještaj

Iako je za sve igrače na Australijan openu hotel besplatan, Đoković je iznajmio kuću za koju je trebao da izdvojiti oko 8.000 evra za tri sedmice. Hrana je teniserima u hotelu takođe besplatna, ali sa obzirom na to da je Novak većinu vremena proveo u hotelu za imigrante, pretpostavlja se da će za sebe i troškove svog tima iskeširati još 4.000 evra.

Bodovi

Novac je Đokoviću najmanji problem, ali bodovi na ATP rang listi sigurno su najveći. Srpski teniser izgubio je priliku da brani titulu zbog čega je automatski izgubio 2.000 bodova, a time ga u slučaju pobjede, Zverev i Medvedev mogu skinuti sa prvog mjesta.

Sponzori

Još jedan problem za Srbina su sponzori. Novak bi mogao ostati i bez glavnog sponzora za opremu koji je najavio kako će nakon događaja u Australiji razgovarati sa Đokovićem. S Lakostom sarađuje od 2017. godine, a ugovor je produžio u avgustu prošle godine do 2025. godine.

Pedantni Nijemci su sve stavili na papir, ali ne treba zaboraviti i psihičku torturu koju je Srbin prošao u ukletoj “Australiji”.

Ostavite komentar: