Demantovano: Novak Đoković ne gradi hotel u Visokom

23.10.2020. | 10:29

Svjetski teniski as Novak Đoković nije kupio zemlju i neće graditi hotel u Visokom, u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za raskrinkavanje.ba iz Đokovićevog tima za odnose sa javnošću . 

Portal Republika objavio je tvrdnju da je teniser Novak Đoković kupio zemljište u Visokom, te da će na tom mjestu graditi hotel. Kao izvor “vijesti” naveli su osobu “dobro upućenu u Novakove planove u Bosni”. Članak je podijelilo mnoštvo portala u regionu, između ostalog i BL portal, ali poznati teniser ipak nema takve planove.

Dakle, informacije koje je prvobitno BL portal preuzeo sa portala republika.rs, odnosno Srpskog telegrafa ispostavile su se kao netačne, a na šta je ukazao portal raskrinkavanje.ba. BL portal unio je izmjene u tekst i ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima našeg portala za informacije koje smo prvobitno iznijeli prenoseći pisanja navedenih portala.

Takođe, u cilju iznošenja tačnih informacija prenijeli smo i informaciju u kojoj Semir Osmanagić demantuje da Novak Đoković trenutno ima poslovne planove u Visokom.