Del Pijero pred meč Viljareala i Juventusa: Vlahović da debituje u LŠ hladne glave

22.02.2022. | 17:18

Legenda Juventusa Alesandro Del Pijero pred meč Viljareala i Juventusa u osmini finala Lige šampiona smatra da Dušan Vlahović treba da igra tu utakmicu kao i da je neophodno da u nju uđe hladne glave.

Vlahović je od dolaska u Juventus dao već dva gola, ali protiv Atalante i Torina je ostao bez pogotka, dok je Juve tu ostao bez trijumfa. Trener Maks Alegri je rekao da Dušan mora još mnogo da uči, a u tom procesu je definitivno važno i da dobro igra u Ligi šampiona.

„Ne treba njemu savjet za ovaj debi, on je momak sa jasnim idejama. Dolazi iz posebne zemlje, ima iskustvo u našem fudbalu i već se pokazao golovima. Ozbiljan je igrač koji voli da radi i treba samo da bude smiren za debi. Ne sjećam se ničega sa svog debija, bio sam tako mlad… Tada su nam falili Vijali, Ravaneli, bilo je da li ću igrati ja ili Padovano. Odmah smo primili gol… Preporučujem Vlahoviću da igra hladne glave, da misli samo na saigrače“, rekao je za Skaj legendearni Alesandro Del Pijero.

On takođe ima i sjavet kako Maks Alegri treba da koristi Dušana na terenu, prenosi Sportklub.

„Ne smije da bude sam. Moraju da ga podrže o da on bolje ulazi bez lopte. Vlahović zna kako da igra na strani. Zna kako da napada dubinu, dobar je jedan na jedan, moraš da mu zato staviš u najbolje moguće uslove da bi se istakao. Ako izuzmemo derbi gde je Torino igrao bolje od Juvea, Vlahović i Zakarija su uneli mnogo uzbuđenja u ekipu što je bilo nužno. Sa Vlahovićem Alegri može više da napada što se i vidjelo u trojcu sa Dibalom i Moratom. Igraš sa drugačijim stavom, praviš više šansi. Sljedeći mečevi će pokazati koliko su se dobro pojačanja uklopila“, dodaje De Pijero.

Juve gostuje Viljarealu u utorak od 21 čas dok revanš slijedi za tri sedmice u Torinu.