Deklasirao Alkarasa! Dimitrov režirao veliku senzaciju na turniru u Majamiju VIDEO

29.03.2024. | 08:30

Grigor Dimitrov režirao je veliku senzaciju na turniru u Majamiju, deklasirao je Karlosa Alkarasa sa 6:2, 6:4.

Sve je bilo gotovo za sat i 34 minuta, prvi set je obilovao brejk šansama, bilo ih je u svakom od prva četiri gema. Ipak, jedan je napravio Dimitrov, uveo je duel u mirnu luku, a novi servis oduzeo je rivalu za 6:2.

U drugom setu, najavio je trijumf Dimitrov brejkom za 3:1, potvrdio ga je osvajanjem sljedećeg gema bez izgubljenog poena. Čak i kada mu je Alkaras uzvratio, nije se uzdrmao Bugarin, sačekao je svoju šansu na 5:4, baš na servisu Alkarasa napravio je trijumfalni brejk, na prvoj meč lopti.

 

Sada Dimitrova čeka polufinale protiv Aleksandra Zvereva, sa druge strane par čine Medvedev i Siner. Alkaras može da padne na ATP listi sada, ali za to je potrebno da se ispuni jedan uslov.

– Da biste pobijedili Karlosa, morate da igrate najbolje što možete. To je jednostavno tako. Ušao sam u meč veoma koncentrisan i krajnje jasan, znao sam šta moram da uradim. Ponekad je jednostavnost genijalna. Veoma je teško to učiniti, posebno protiv takvog protivnika. Ali mogao sam zaista da diktiram i čitam igru bolje nego prošli put. Sve u svemu, veoma dobar meč. Samo sam srećan što sam jednom završio u dva seta – našalio se Dimitrov poslije meča.

Slijedi Zverev, kog je posljednji put pobijedio prije 10 godina.

– Samo još jedan protivnik za mene trenutno. Želim prvo da vidim šta sam uradio danas, da bih se pripremio za sljedeći meč. To je moj cilj trenutno. Ne želim previše da razmišljam. Ne želim da pomislim ‘o bože, igrao sam s njim toliko puta.’ To je samo još jedan meč. Veoma sam zahvalan što sam ovdje u polufinalu. Najdalje što sam otišao na ovom turniru. Iskreno, to mi donosi mnogo radosti – rekao je Dimitrov.

Sada kada je u polufinalu Majamija prvi put, Dimitrov je stigao do polufinala na osam od devet ATP Masters 1000 turnira. Okršaj u petak protiv četvrtog nosioca Aleksandra Zvereva obilježiće četvrto polufinale u 2024. Dimitrov se može pohvaliti sezonskim rekordom 19-4, stigao je do 11. mjesta na PIF ATP rang-listi uživo. Bugarin će se vratiti među prvih 10 po prvi put od 2018. ako uđe u finale Majamija.

Dvadesetogodišnji Alkaras, koji sada ima 15-4 u sezoni, želio je da izjednači rezultat u polufinalu Majamija iz prošle godine i postane prvi igrač koji je stigao do tri uzastopna polufinala poslije Novaka Đokovića u periodu 2014-16, prenosi Sportal.