Debitant na golu, novi desni bek i strašan napad: Piksi “poslao na odmor” osam igrača

11.11.2021. | 13:35

Srbija u nedjelju igra najvažniji meč godine. Gostuje na “Da Lušu” protiv Portugala, ali prije toga mora da odigra i prijateljski meč sa Katarom, domaćinom idućeg Mundijala.

Katar je nezvanični član kvalifikacione grupe i “orlovi” će ih ugostiti večeras od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić”, a kako je bez uvijanja rekao selektor Dragan Stojković – svi su već glavama u Portugalu, pa ga u ovom trenutku najviše zanima da se niko ne povrijedi.

Srbija je već ostala bez Filipa Đuričića i Darka Lazovića, najavio je Piksi da će eksperimentisati, prije svega kako bi pronašao rješenje na desnom boku, pa zbog toga očekujemo vrlo čudan sastav “orlova”.

Gotovo je sigurno da će meč sigurno preskočiti šestorica važnih fudbalera i to: Filip Kostić, Sergej Milinković-Savić, Nikola Milenković, Dušan Tadić, Strahinja Pavlović i Aleksandar Mitrović. Ipak, to ne bi trebalo da budu i jedini izostanci jer bi Piksi želio da sačuva i Nemanju Gudelja, ali i prvog golmana Predraga Rajkovića.

Tako se među stativama očekuje debitant Vanja Milinković-Savić, dok će zadnja linija ispred njega biti zanimljiva: uz kapitena Stefana Mitrovića očekuju se Uroš Spajić i Miloš Veljković.

Na lijevom boku gotovo je siguran Filip Mladenović, dok se šansi u nastavku nada Aleksa Terzić, dok bi na drugoj strani terena mogli da vidimo Andriju Živkovića. Najvjerovatnije će Radonjić biti rješenje u Portugalu, a selektor želi da isproba i Živkovića koji je znao na toj poziciji već da odigra u karijeri.

Na mjestu centralnih veznih nas uvijek čekaju iznenađenja, a čini se da bi ovoga puta u paru mogli da zaigraju Marko Grujić i Uroš Račić, dok bi malo ofanzivnije trebalo da vidimo Sašu Lukića.

Na mjestu napadača očekuju se Luka Jović i Dušan Vlahović, kao što je to bilo i u prvom meču sa Katarom (4:0).

Dakle, da rezimiramo – ovo je najvjerovatniji sastav Srbije za Katar:

Vanja Milinković Savić – Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić – Andrija Živković, Marko Grujić, Uroš Račić, Saša Lukić, Filip Mladenović – Luka Jović i Dušan Vlahović.