Dan odluke: Novak napustio hotel i uputio se ka sudu

09.01.2022. | 23:21

Novaka Đokovića i njegove pravnike očekuje saslušanje u sudu, koje je zakazano u ponoć po srednjeevropskom vremenu. Donosi se odluka o tome da li će srpski teniser moći da uđe u Australiju i učestvuje na prvom Grend slemu sezone.

Automobil u kojem je Novak Đoković, napustio je hotel u Melburnu, nakon čega se povukla policija.

Novak je na putu ka sudu, gdje u ponoć, po srednjeevropskom vremenu, počinje saslušanje.

Novaka Đokovića i njegove pravnike očekuje saslušanje u sudu, koje je zakazano u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

Donosi se odluka o tome da li će srpski teniser moći da uđe u Australiju i učestvuje na prvom Grend slemu sezone.

Australijska vlada je, između ostalog, neposredno pred Đokovićev izlazak pred sud, objavila da kao suverena država ima pravo da ga ponovo pritvori, u slučaju da srpski teniser dobije dozvolu za ostanak u zemlji.

Prema riječima Dragana Carana, nekadašnjeg dopisnika RTS-a iz Australije, postoje četiri sudska rješenja u slučaju Novaka Đokovića.

Federalna vlada Australije odgovorila je na žalbu koju su predali advokati Novaka Đokovića dokumentom od 13 strana.

Najbolji teniser svijeta ima veliku podršku, kako ispred hotela u kojem je smješten u Australiji, tako i u Srbiji, ali i od srpskih tenisera koji su u Melburnu.

Sve u rukama sudije Kelija

Ostalo je manje od sat vremena do početka suđenja za koje u Australiji vlada ogromno interesovanje.

Mediji se bave novim detaljima i time šta Vlada Australije planira da iznese u slučaju proitiv Novaka, najviše datumom kada je Novak testiran pozitivno, javlja novinar Saša Janković iz Melburna.

Sve je u rukama sudije koji će odlučivati čak i u slučaju da Vlada želi da ga zatvori ponovo, a sudija Keli to može da spriječi, navodi Janković.

Procedura je djelimično jasna. Otprilike su se dvije strane saglasile da će koristiti dva sata za izlaganje, pa bi sve trebalo da se završi za četiri sata, a nakon pauze i izricanje presude. Sudija može odložiti i promijeniti sam tok saslušanja.

U medijima je, javlja Janković, žestoka propagnda protiv Novaka.

Juče se pojavila informacija da je Novak prijetnja po bezbjednost australijskih građana, što je apsurdno. Sve zavisi od toga šta će Vlada preduzeti i da li će ići do kraja i ne dozvoliti Novaku da uestvuje na turniru.