Dalas slavio nad Golden Stejtom: Luka Dončić držao čas košarke VIDEO

30.11.2022. | 08:02

Dalas Maveriksi u jednom od najboljih mečeva ove sezone pobedili su Golden Stejt Voriorse rezultatom 116:113.

Junak pobjede apsolutno je Luka Dončić koji je pored bitnog šuta sa poludistance na minut do kraja približio svoj tim trijumfu, ubacio 42 poena uz po 12 asistencija i skokova i četiri ukradene lopte.

Sa druge strane, Stef Kari postigao je 32 poena, uhvatio pet skokova i podijelio isto toliko asistencija. On nije briljirao na šutu za tri poena ali je u svakom slučaju odigrao dobru utakmicu.

Kao uragan Luka i kompanija ušli su u ovaj susret i dobrim šutom za tri već na startu napravili skoro 20 poena prednosti. Činilo se da su Voriorsi potpuno inferiorni u odnosu na protivnika i da ni u jednom segmentu ne mogu parirati Dalasu.

Ipak, demantovao je Golden Stejt svakoga u drugoj četvrtini. Probudili su se gosti uz veliku zaslugu rezervnih igrača i potpuno se vratili u ovaj meč. Pred samo poluvrijeme i odlazak na pauzu uspjeli su i da povedu, međutim izjednačila je domaća ekipa sa linije za slobodna bacanja.

Izabranici Džejsona Kida i u trećoj četvrtini nastavili su da drže vođstvo. Iako to nije bila prednost kao u prvoj četvrtini, Dalas je konstantno držao protivnika na distanci od dva do tri posjeda, prenosi Srpskainfo.

Ekipa Golden Stejta na početku odlučujućeg kvartala konačno uspijeva da ponovo povede i to odličnom mini serijom. Prvo je Kuminga zakucao loptu za 98:96, nakon čega su se Divinćenzo i Pul izborili za ukradenu loptu i odveli svoj tim na +4.

Na to je trojkom odgovorio Dončić, nakon čega je Dalas ponovo poveo i više nije ispuštao prednost do već pomenutog scenarija sa kraja meča. Nakon Lukinog pogotka promašio je trojku Pul, pa je Kari izgubio loptu, a na bacanja je otišao Fini Smit. Siguran je bio visoki igrač Dalasa, a posljednji pokušaj za izjednačenje na ovoj utakmici promašio je Klej Tomson.

Oznake: Dalas, Luka Dončić